A List Magazine ∙ August 31, 2021 ∙ 3 min read

Uscat, tern și aspru- cam așa ar putea descrie multe femei părul lor la sfârșitul verii. Și unele dau vina pe șampon, altele pe vopsea sau se gândesc că nu au folosit cantitatea necesară de balsam ori poate că trebuia să înlocuiască balsamul cu masca. Iată ce ne spun specialiștii!

Părul are nevoie de protecție

Specialiștii Wella Professiobals spun că expunerea părului la soare, respectiv la razele UVA și UVB, duce la deteriorarea cuticulelor. Daunele provocate de soare pot apărea sub formă de decolorare, fire uscate și fragile, vârfuri despicate și electrizarea părului. Motiv pentru care în ultimii ani au apărut în magazinele de specialitate produse destinate protecției părului în fața razelor de soare. Dar prea puține femei au auzit despre ele și mai puține le folosesc. Și nu-i de mirare că la sfârșitul verii trebuie să „plătim” factura pentru această lipsă de protecție.

Uscăciunea este cea mai evidentă

La fel cum pielea se usucă atunci când este expusă la soare fără protecție, și părul pierde apă sub acțiunea lui. Studiile au arătat că razele UVA secătuiesc părul de apă, dar și de proteine, lăsându-l extrem de fragil.

Culoarea pălește

Indiferent dacă avem părul vopsit sau ba, soarele îl va decolora! E adevărat că procesul este mai pronunțat în cazul culorilor deschise – roșu și blond. Și dacă nu ai folosit un șampon de protecție a culorii, cel mai probabil ai constat deja acest lucru. Din fericire există vopsea și putem remedia ușor această problemă. Însă mai întâi ar trebui să-i oferim părului o porție bună de hrănire și apoi să trecem la colorare!

O nouă tunsoare

Dacă și vârfurile tale sunt deja despicate și îți este aproape imposibil să-ți coafezi părul, s-ar putea ca uleiul să te mai ajute și să te gândești la tuns. E o idee bună pentru a da un aspect sănătos părului, însă nu este de ajuns. Hrănirea și hidratarea trebuie puse pe primul plan. Și este un obiectiv foarte ușor de îndeplinit alegând produsele potrivite.

Ajutor din natură

Fructele de goji sunt foarte apreciate pentru multiplele beneficii pe care le aduc organismului. Unii spun că ele sunt secretul unei vieți lungi. Fructele de goji sunt foarte bogate în nutrienți. Culoarea lor roșu aprins este dată de conținutul ridicat de beta-caroten pe care-l au. Fructele de goji sunt, de asemenea, o mică, dar puternică „bombă” cu aminoacizi. Conțin și alte carotenoide, în afară de beta caroten, inclusiv zeaxantină, luteină, beta-criptoxantină și licopen. Alte substanțe nutritive pe care fructele de goji le au sunt vitaminele B, multă vitamină C și mai mult de 30 de minerale, inclusiv fier, zinc, cupru, calciu, seleniu etc. Așadar, le puteți consuma cu încredere!

 

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…