Editor Alistmagazine.ro ∙ October 28, 2021 ∙ 3 min read

Dacă te preocupă aspectul părului tău și vrei să știi mai multe, iată câteva sugestii de la specialiști!

O vizită la salon! Este primul pas pe care trebuie să îl faci. Pentru că e nevoie, în mod regulat, să îți tunzi vârfurile. În plus, aici vei primi recomandările potrivite de la specialiști, vis a vis de produsele pe care le poți folosi acasă.

Spală-ți părul de câte ori e nevoie! Pentru un păr de invidiat, este nevoie în primul rând să-l menții curat. „Un păr trebuie spălat ori de câte ori este nevoie. Dacă se îngrașă zilnic, el trebuie spălat zilnic cu șamponul potrivit (Impressive Volume sau Purifying). În schimb, în cazul în care părul nu se îngrașă așa de repede, ai nevoie de un șampon potrivit tipului tău de păr. De asemenea, dacă scalpul este sensibil sau iritat, ar trebui folosită gama Sensitive Scalp, care nu conține parfum.”, sunt recomandările oferite de Dudu Cumpat, din echipa Londa Professional. În plus, stilistul recomandă, ca o dată pe săptămână, să folosești o mască nutritivă, iar în rest, să aplici balsam pentru a hrăni și hidrata părul.

Uscarea corectă a părului – Un alt pas important în îngrijirea părului! Radu Șerban, membru în echipa Londa Professional România îți oferă câteva sfaturi: „În primul rând, trebuie eliminată apa în exces, cu ajutorul unui prosop. Apoi este nevoie să-ți usuci părul pe secțiuni: chiar dacă acest lucru presupune o operatiune mai laborioasă, doar așa vei căpăta maximum de volum. Pentru a-ți proteja părul, folosește produse de protecție termică, cum ar fi Protect It de la Londa Professional. Atenție! Folosește uscătorul la o temperatură medie și ține-l la o distanță de cel puțin 10 cm.”.

Piaptănă părul dimineața și seara, înainte de culcare – Acesta este un alt truc recomandat de Radu Șerban. Periatul zilnic al părului este foarte important, pentru că îi conferă un aspect mai plăcut și mai ordonat, dar are și un rol fiziologic bine determinat. Pieptănatul permite repartizarea uniformă a uleiurilor, care vor hrăni părul și îi vor conferi strălucire. Și nu în ultimul rând, periatul stimulează microcirculația de la nivelul pielii, înlătură celulele moarte și impuritățile.

Folosește un produs de styling – O alegere foarte bună și unul dintre cei mai importanți pași pentru obținerea unui păr de invidiat. Cu toate acestea, marea majoritate a persoanelor evită folosirea unui produs de styling adaptat nevoilor părului. Printre motivele invocate: fie simt că le îngrașă părul, fie nu văd beneficiile când îl folosesc, dar toate acestea se întâmplă din cauza folosirii greșite, și mai ales a folosirii produsului nepotrivit. De ce să faci o asemenea alegere și de ce este important să folosești produse de styling? În primul rând, astfel de produse sigilează cuticula, iar părul devine mai strălucitor. În al doilea rând, ajută ca uscarea părului să fie mai ușoară, și nu în ultimul rând, păstrează coafura pentru mai mult timp.

 

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…