Editor Alistmagazine.ro ∙ October 28, 2021 ∙ 3 min read

Dacă te preocupă aspectul părului tău și vrei să știi mai multe, iată câteva sugestii de la specialiști!

O vizită la salon! Este primul pas pe care trebuie să îl faci. Pentru că e nevoie, în mod regulat, să îți tunzi vârfurile. În plus, aici vei primi recomandările potrivite de la specialiști, vis a vis de produsele pe care le poți folosi acasă.

Spală-ți părul de câte ori e nevoie! Pentru un păr de invidiat, este nevoie în primul rând să-l menții curat. „Un păr trebuie spălat ori de câte ori este nevoie. Dacă se îngrașă zilnic, el trebuie spălat zilnic cu șamponul potrivit (Impressive Volume sau Purifying). În schimb, în cazul în care părul nu se îngrașă așa de repede, ai nevoie de un șampon potrivit tipului tău de păr. De asemenea, dacă scalpul este sensibil sau iritat, ar trebui folosită gama Sensitive Scalp, care nu conține parfum.”, sunt recomandările oferite de Dudu Cumpat, din echipa Londa Professional. În plus, stilistul recomandă, ca o dată pe săptămână, să folosești o mască nutritivă, iar în rest, să aplici balsam pentru a hrăni și hidrata părul.

Uscarea corectă a părului – Un alt pas important în îngrijirea părului! Radu Șerban, membru în echipa Londa Professional România îți oferă câteva sfaturi: „În primul rând, trebuie eliminată apa în exces, cu ajutorul unui prosop. Apoi este nevoie să-ți usuci părul pe secțiuni: chiar dacă acest lucru presupune o operatiune mai laborioasă, doar așa vei căpăta maximum de volum. Pentru a-ți proteja părul, folosește produse de protecție termică, cum ar fi Protect It de la Londa Professional. Atenție! Folosește uscătorul la o temperatură medie și ține-l la o distanță de cel puțin 10 cm.”.

Piaptănă părul dimineața și seara, înainte de culcare – Acesta este un alt truc recomandat de Radu Șerban. Periatul zilnic al părului este foarte important, pentru că îi conferă un aspect mai plăcut și mai ordonat, dar are și un rol fiziologic bine determinat. Pieptănatul permite repartizarea uniformă a uleiurilor, care vor hrăni părul și îi vor conferi strălucire. Și nu în ultimul rând, periatul stimulează microcirculația de la nivelul pielii, înlătură celulele moarte și impuritățile.

Folosește un produs de styling – O alegere foarte bună și unul dintre cei mai importanți pași pentru obținerea unui păr de invidiat. Cu toate acestea, marea majoritate a persoanelor evită folosirea unui produs de styling adaptat nevoilor părului. Printre motivele invocate: fie simt că le îngrașă părul, fie nu văd beneficiile când îl folosesc, dar toate acestea se întâmplă din cauza folosirii greșite, și mai ales a folosirii produsului nepotrivit. De ce să faci o asemenea alegere și de ce este important să folosești produse de styling? În primul rând, astfel de produse sigilează cuticula, iar părul devine mai strălucitor. În al doilea rând, ajută ca uscarea părului să fie mai ușoară, și nu în ultimul rând, păstrează coafura pentru mai mult timp.

 

Related Posts

10 lucruri inedite despre botox. Când a fost descoperit și cum a ajuns cel mai cerut tratament antiaging

Tratamentul cu toxină botulinică (Botox) este, de mai bine de două decenii, cea mai cerută și utilizată metodă…

Altfel de dulciuri: 7 deserturi de nerefuzat

Dacă ar fi să ne luăm după vorba americanului – a moment on the lips, a lifetime on…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…