Alina Burlacu ∙ September 27, 2022 ∙ 2 min read

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și unghii sănătoase.

Chiar dacă ți se pare că manichiura are prea multe straturi și se usucă mai greu, baza și topul sunt esențiale în aspectul și rezistența manichiurii. O spunem noi, dar și specialiștii în manichiură precum Roxana Bența, specialist OPI România.

5 motive să aplici baza pentru manichiură, de fiecare dată:

  • Baza asigură rezistență manichiurii

 „Aplicarea corectă a fiecărui strat de lac asigură manichiurii o rezistență îndelungată, chiar dacă este vorba de ojele clasice. Manichiura începe cu stratul de bază aplicat uniform, Natural Nail Base Coat sau Shine Primer. Aceste baze vor face ca lacul colorat să adere mai ușor și să reziste mai mult timp fără ciobire. Serios, cui îi place oja ciobită?”, recomandă Roxana Bența.

  • Baza protejează împotriva colorării unghiei

Ți s-a întâmplat să ai unghiile galbene sau pătate? Din nou, trebuie să aplici o bază. „Acest lac ajută la prevenirea pătării unghiei, în special dacă sunt folosite nuanțe mai închise. Însă unele lacuri de tip bază fac mult mai mult de atât, fiind și bază, și tratament. Alege o bază bogată în nutrienți ca ulei de flori de lotus, antioxidanți și extract de bambus, pentru a da strălucire unghiilor”, adaugă specialistul OPI.

  • Baza dă forță unghiilor

Uneori, unghiile devin fragile, subțiri și fiabile. Soluția? „Lacuri de tipul Nail Strengtherner care pot fi folosite în locul lacului obișnuit pentru a da rezistență unghiilor. Proteina hidrolizată din grâu și calciul acționează împreună oferind unghiilor naturale mai multă forță. Astfel, unghiile vor deveni mai puternice și, totodată, le ajută să crească sănătoase”, sugerează Roxana Bența.

  • Baza ajută la netezirea unghiilor

De ce se ciobește lacul și de ce se desprinde ca o peliculă? Lacul colorat se ciobește mai ușor atunci când suprafața unghiei este neregulată. Deși nu reprezintă ceva grav, acest aspect poate fi semnul unei deficiențe de vitamine (A, B-12), proteine, calciu, fier sau zinc. În acest sens, lacurile-bază pot face minuni, netezind suprafața unghiei și, astfel, asigurând mai multă durabilitatea manichiurii. Există primere care hrănesc și asigură netezirea suprafeței unghiei.

  • Baza garantează o acoperire perfectă

Un lac de bază ajută și la obținerea unui strat de culoare opac, fără dungi, asigurând totodată și o strălucire de invidiat. „Și după ce ai urmat toți acești pași, desigur, ultimul strat trebuie să fie un lac Top Coat, cel care sigilează culoarea, o protejează, îi dă rezistență și aduce un plus de strălucire”, concluzionează specialistul OPI, Roxana Bența.

Foto: Hepta.

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…