Alina Burlacu ∙ September 27, 2022 ∙ 2 min read

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și unghii sănătoase.

Chiar dacă ți se pare că manichiura are prea multe straturi și se usucă mai greu, baza și topul sunt esențiale în aspectul și rezistența manichiurii. O spunem noi, dar și specialiștii în manichiură precum Roxana Bența, specialist OPI România.

5 motive să aplici baza pentru manichiură, de fiecare dată:

  • Baza asigură rezistență manichiurii

 „Aplicarea corectă a fiecărui strat de lac asigură manichiurii o rezistență îndelungată, chiar dacă este vorba de ojele clasice. Manichiura începe cu stratul de bază aplicat uniform, Natural Nail Base Coat sau Shine Primer. Aceste baze vor face ca lacul colorat să adere mai ușor și să reziste mai mult timp fără ciobire. Serios, cui îi place oja ciobită?”, recomandă Roxana Bența.

  • Baza protejează împotriva colorării unghiei

Ți s-a întâmplat să ai unghiile galbene sau pătate? Din nou, trebuie să aplici o bază. „Acest lac ajută la prevenirea pătării unghiei, în special dacă sunt folosite nuanțe mai închise. Însă unele lacuri de tip bază fac mult mai mult de atât, fiind și bază, și tratament. Alege o bază bogată în nutrienți ca ulei de flori de lotus, antioxidanți și extract de bambus, pentru a da strălucire unghiilor”, adaugă specialistul OPI.

  • Baza dă forță unghiilor

Uneori, unghiile devin fragile, subțiri și fiabile. Soluția? „Lacuri de tipul Nail Strengtherner care pot fi folosite în locul lacului obișnuit pentru a da rezistență unghiilor. Proteina hidrolizată din grâu și calciul acționează împreună oferind unghiilor naturale mai multă forță. Astfel, unghiile vor deveni mai puternice și, totodată, le ajută să crească sănătoase”, sugerează Roxana Bența.

  • Baza ajută la netezirea unghiilor

De ce se ciobește lacul și de ce se desprinde ca o peliculă? Lacul colorat se ciobește mai ușor atunci când suprafața unghiei este neregulată. Deși nu reprezintă ceva grav, acest aspect poate fi semnul unei deficiențe de vitamine (A, B-12), proteine, calciu, fier sau zinc. În acest sens, lacurile-bază pot face minuni, netezind suprafața unghiei și, astfel, asigurând mai multă durabilitatea manichiurii. Există primere care hrănesc și asigură netezirea suprafeței unghiei.

  • Baza garantează o acoperire perfectă

Un lac de bază ajută și la obținerea unui strat de culoare opac, fără dungi, asigurând totodată și o strălucire de invidiat. „Și după ce ai urmat toți acești pași, desigur, ultimul strat trebuie să fie un lac Top Coat, cel care sigilează culoarea, o protejează, îi dă rezistență și aduce un plus de strălucire”, concluzionează specialistul OPI, Roxana Bența.

Foto: Hepta.

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…