Alina Burlacu ∙ January 31, 2024 ∙ 3 min read

Dacă ai găsit vinovatul de apariția cearcănelor, dar nu poți scăpa total de el, soluțiile care îți rămân presupun ameliorarea aspectului zonelor întunecate sau inflamate. Vestea bună este că sunt destul de multe soluții eficiente. Îți spunem mai multe acum.

Somnul insuficient, alergiile, genetica, expunerea prelungită la soare și îmbătrânirea provoacă accentuarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Prea puține dintre aceste cauze pot fi îndepărtate, dar avem soluții propuse de dermatologi pentru un aspect mai fresh al privirii.

Perne suplimentare

Să începem cu lucrurile banale, precum poziția de dormit. Folosirea a două sau mai multe perne ar putea să fie soluția, în special în cazul pungilor de sub ochi. Cum funcţionează? Ridicarea capului ajută la prevenirea acumulării de lichid în pleoapele inferioare în timpul somnului.

Compresele naturale

Pentru că sunt mereu la îndemână, primul lucru pe care îl poți face dimineața sau chiar în mijlocul unei zile de lucru este să aplici comprese reci pe care le poți face din felii de castravete sau din plicurile de ceai verde sau negru. Ceaiul verde și cel negru conțin cofeină, un ingredient pe care se bazează și multe creme pentru îngrijirea pielii din zona ochilor pentru efectul lui antiinflamator. Cofeina conține antioxidanți puternici și poate crește fluxul de sânge către piele. Aplică aceste comprese 15-30 de minute.

Ingredienți activi din cremele pentru ochi

În urmă cu ceva timp, vitamina K era considerată tratamentul cel mai potrivit împotriva cearcănelor. Specialiștii spun încă că nu există cercetări suficiente pentru a confirma această ipoteză. În schimb, în afară de cofeină, un tratament care să includă vitamina C, vitamina E și retinol ar putea avea rezultate favorabile.

Unii experți recomandă, în cazul cearcănelor pronunțate și cu pete, folosirea cremelor destinate iluminării pielii care conțin un ingredient numit hidrochinonă. Acest ingredient împidică producerea de melanină în piele și ajută la reducerea zonelor întunecate de sub ochi. Ca și retinolul, hidrochinona trebuie folosită doar seara, urmată, dimineața, de un strat generos de protecție solară. Pentru că este un ingredient mai puternic, poate da efecte secundare precum uscăciune, iritație, probleme ușoare ale pielii. De aceea, se recomandă precauție și renunțarea la produs dacă efectele secundare persistă.
Chiar dacă este mare tentația de a căuta cele mai agresive și lăudate ingrediente, de cele mai multe ori o hidratare corectă rezolvă jumătate din problemă. Așa că bea apă, ceaiuri sau supe – orice te face pe tine fericită, și folosește serumuri și creme hidratante. Dacă alegi un produs pe bază de acid hialuronic, folosește apă termală sau lasă o peliculă de apă de piele, înainte de a aplica acest ingredient, altfel molecula va extrage din piele apa și va crea un aspect opus celui dorit.

La dermatolog

Un dermatolog poate oferi alte soluții pe termen lung, cum ar fi creme prescrise sau proceduri cosmetice care funcționează pentru a reduce umflarea și colorarea pielii. Cele mai frecvente proceduri cosmetice sunt: microneedlingul, terapia cu laser sau cu IPL, peelingurile chimice și fillerele injectabile.

Foto: pexels.com

Related Posts

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Ce este BB cream: cum să îl alegi pe cel potrivit și să îl aplici corect pe față

BB cream-urile pentru față devin tot mai populare printre femei și domnișoare. Datorită gamei largi de produse disponibile,…

10 produse care fac minuni pentru piele și păr

Nu lăsa pe mâine ce poți face azi pentru tine! Alege produse specifice pentru piele și pentru păr…

Brain & Body After Work: 5 clinici și saloane din București în care să ajungi primăvara asta

Primăvara asta, fă-ți planuri de dezvoltare și ține-te de ele, fie că este vorba de corpul tău sau…

Ce au în comun Paris Hilton, AI și un spray autobronzant?

De la Barbie la regina pielii cu aspect bronzat, Paris Hilton este una dintre figurile culturii pop care,…

Sfaturi pentru rutina de îngrijire. Alexia Eram, în dialog cu dr. Cristalia Rusu. Powered by Vichy (VIDEO)

Alexia Eram a fost curioasă să afle cum arată protocolul complet pentru îngrijirea tenului de la doamna doctor…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Parfumuri create pe baza neuroștiinței

Charlotte Tilbury, celebrul make-up artist al vedetelor care și-a înființat un brand de cosmetice omonim, se lansează acum…

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…