Alina Burlacu ∙ January 31, 2024 ∙ 3 min read

Dacă ai găsit vinovatul de apariția cearcănelor, dar nu poți scăpa total de el, soluțiile care îți rămân presupun ameliorarea aspectului zonelor întunecate sau inflamate. Vestea bună este că sunt destul de multe soluții eficiente. Îți spunem mai multe acum.

Somnul insuficient, alergiile, genetica, expunerea prelungită la soare și îmbătrânirea provoacă accentuarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Prea puține dintre aceste cauze pot fi îndepărtate, dar avem soluții propuse de dermatologi pentru un aspect mai fresh al privirii.

Perne suplimentare

Să începem cu lucrurile banale, precum poziția de dormit. Folosirea a două sau mai multe perne ar putea să fie soluția, în special în cazul pungilor de sub ochi. Cum funcţionează? Ridicarea capului ajută la prevenirea acumulării de lichid în pleoapele inferioare în timpul somnului.

Compresele naturale

Pentru că sunt mereu la îndemână, primul lucru pe care îl poți face dimineața sau chiar în mijlocul unei zile de lucru este să aplici comprese reci pe care le poți face din felii de castravete sau din plicurile de ceai verde sau negru. Ceaiul verde și cel negru conțin cofeină, un ingredient pe care se bazează și multe creme pentru îngrijirea pielii din zona ochilor pentru efectul lui antiinflamator. Cofeina conține antioxidanți puternici și poate crește fluxul de sânge către piele. Aplică aceste comprese 15-30 de minute.

Ingredienți activi din cremele pentru ochi

În urmă cu ceva timp, vitamina K era considerată tratamentul cel mai potrivit împotriva cearcănelor. Specialiștii spun încă că nu există cercetări suficiente pentru a confirma această ipoteză. În schimb, în afară de cofeină, un tratament care să includă vitamina C, vitamina E și retinol ar putea avea rezultate favorabile.

Unii experți recomandă, în cazul cearcănelor pronunțate și cu pete, folosirea cremelor destinate iluminării pielii care conțin un ingredient numit hidrochinonă. Acest ingredient împidică producerea de melanină în piele și ajută la reducerea zonelor întunecate de sub ochi. Ca și retinolul, hidrochinona trebuie folosită doar seara, urmată, dimineața, de un strat generos de protecție solară. Pentru că este un ingredient mai puternic, poate da efecte secundare precum uscăciune, iritație, probleme ușoare ale pielii. De aceea, se recomandă precauție și renunțarea la produs dacă efectele secundare persistă.
Chiar dacă este mare tentația de a căuta cele mai agresive și lăudate ingrediente, de cele mai multe ori o hidratare corectă rezolvă jumătate din problemă. Așa că bea apă, ceaiuri sau supe – orice te face pe tine fericită, și folosește serumuri și creme hidratante. Dacă alegi un produs pe bază de acid hialuronic, folosește apă termală sau lasă o peliculă de apă de piele, înainte de a aplica acest ingredient, altfel molecula va extrage din piele apa și va crea un aspect opus celui dorit.

La dermatolog

Un dermatolog poate oferi alte soluții pe termen lung, cum ar fi creme prescrise sau proceduri cosmetice care funcționează pentru a reduce umflarea și colorarea pielii. Cele mai frecvente proceduri cosmetice sunt: microneedlingul, terapia cu laser sau cu IPL, peelingurile chimice și fillerele injectabile.

Foto: pexels.com

Related Posts

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…

Beyoncé lansează Cécred

Linia de produse de îngrijire a părului Cécred este inspirată de munca mamei artistei de 42 de ani…

Nothing but LOVE: 6 cosmetice pentru o zi plină de iubire

Luna asta, ce-ar fi să descoperi acele cosmetice care îți reamintesc, zi de zi, cât de frumos este…

7 parfumuri de care te îndrăgostești de la prima întâlnire

Când alegi un parfum e multă chimie la mijloc și a te îndrăgosti pentru totdeauna de acest buchet…

Elizabeth Hurley, supermodel și la 58 de ani

La 58 de ani, Elizabeth Hurley are corpul și atitudinea unui supermodel de 20 de ani. Și, atunci…

De ce ne fascinează, egal, femeile perfecte și cele imperfecte?

Frumusețea ar putea fi creată de imperfecțiuni ascunse vederii, meșteșugit șlefuite ori ignorate? De ce Mona Lisa, cu…