Părul are nevoie de îngrijire specială toamna, întrucât noul anotimp vine cu alt tip de provocări: scalpul începe să secrete mai mult sebum, iar firul de păr poate fi deja deshidratat și afectat de expunerea la soare și la căldură din timpul verii.

Diana Baicu, specialist în industria de înfrumusețare profesională, ne spune ce ar trebui să facem în această situație, ce tip de produse putem folosi dacă nu avem timp, dar și de ce e șamponul nu este suficient, fiind mult mai important să aplicăm balsam sau tratamente speciale în această perioadă.

Pasul 1. Detoxifierea scalpului

“Rutina de înfrumusețare este diferită în acest anotimp și trebuie să pornească de la îngrijirea scalpului. În timpul verii acesta a fost, în cele mai multe cazuri, uscat, însă acum, odată cu începerea anotimpului rece, el începe să secrete mai mult sebum. Putem ajunge astfel în extrema cealaltă și să devină gras. Trebuie să rezolvăm această problemă un scrub special creat pentru scalp, cum este cel de la Kevin.Murphy sau tratamente specifice pentru scalp gras ori uscat.

Pasul 2. Tratamentul părului, mai important decât șamponul

Foarte multă lume consideră că aplicarea șamponului este cel mai important pas. Nu este deloc așa. Desigur, este important ce tip de șampon alegem pentru că înlătură impuritățile de la nivelul firelor de păr. Cel mai important pas este cel de tratare al părului. O putem face folosind un conditioner, un balsam tip leave-in, care nu necesită clătire, sau un tratament-mască. Putem face chiar o combinație între mască și leave-in sau între conditioner și leave-in.

Pasul 3. Produse de styling care protejează de căldura plăcii și a ondulatorului

„În această perioadă este indicat să alegem produse de styling cu ingrediente activate de căldură, pentru că trecem acum din ce în ce mai mult la folosirea instrumentelor termice, placă sau ondulator, ce pot afecta sănătatea părului.

În acest sens, putem folosi produse care conțin aminoacizi, extracte de plante care cresc în deșert și care și-au dovedit natural capacitatea de protecție împotriva căldurii și a deshidratării. Spre exemplu, Kevin Murphy Shimmer.Shine, este un spray tratament cu vitaminele C și E, Baobab, Immortelle și Bambus pentru a hrăni si hidrata părul. Îl agităm și îl aplicăm deasupra și lăsăm să cadă pe păr. Este un produs care ne ajută și la styling, ne dă strălucire și repară părul.

Dacă avem scalpul gras și părul nostru se îngrașă la rădăcină, putem să folosim un și spray sub formă de pulbere, cum este Joico Rise Up. Îl aplicăm la nivelul scalpului. Oferă volum instant la rădăcina și textură pe toata lungimea părului.

Dacă vrem să obținem efect de netezire atunci folosim un produs de syling și de tratare.

Pasul 4. Șampon și balsam uscat

Pentru că devenim din ce în ce mai ocupați și avem un program mai încărcat, ne pot ajuta foarte mult  șamponul și conditionerul uscat. Le putem folosi cu succes între două spălări. Dacă avem părul sensibilizat și uscat, pur și simplu aplicăm conditionerul uscat între două spălări la nivelul vârfurilor.

Foarte multe persoane, odată cu trecerea în sezonul rece, au scalpul gras și părul pe lungime este uscat, și atunci venim cu șamponul uscat la rădăcină, având și efect de volum, iar la vârfuri aplicăm balsamul uscat.

Pentru vârfuri recomand produse care să le sigileze. Vârfurile care sunt deja despicate nu mai pot fi sudate la loc, însă există produse care conțin diverse polizaharide, care acționează ca un lipici. Pur și simplu la plecăm la nivelul vârfurilor pe părul uscat sau umed și le maschează. Un astfel de produs este Moroccanoil Mending Infusion. Formula infuzată cu ulei de argan nu numai că sigilează capetele despicate pentru un aspect neted, proaspăt tăiat, dar, de asemenea, hrănește, repară și ajută la întărirea firului de par. Conține panthenol – o formă de vitamina B5 care care hidratează și conferă un finisaj lucios, extract de baobab care crește elasticitatea și rezistența părului. Ajută părul deteriorat să-și recapete supletea iar extractele de quinoa sunt bogate în aminoacizi ce hrănesc părul. Galactoarabinan este ingredientul central, o polizaharidă lipicioasă, vâscoasă, care lipeste varfurile despicate.”, încheie Diana Baicu.

 

 

 

Related Posts