Alina Burlacu ∙ July 9, 2021 ∙ 4 min read

Vara ai toate motivele să îți dorești o piele impecabilă, fără fire de păr nedorite. Una dintre alegerile salvatoare este epilarea definitivă cu dispozitive IPL pentru acasă.

4 motive să pui pe lista de cumpărături un dispozitiv IPL pentru epilare definitivă la tine acasă

  1. Îndepărtarea firelor nedorite, mai ales din zona intimă, este extrem de personală. Poate ai o latură mai exibiționistă, dar, să fim sincere, unele gesturi chiar sunt invazive.
  2. Accesul la epilarea IPL la salon nu este atât de facil pentru că implică un cost mai mare, o programare și, în ultima vreme, un protocol ce implică dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii și păstrarea distanței, protocol care nu prea lasă loc pentru niciun pic de lejeritate.
  3. Sunt foarte ușor de folosit și, spre deosebire de îndepărtarea părului cu ajutorul lamei sau al cremei epilatoare, rezultatele sunt de durată mult mai îndelungată.
  4. La capitolul durere, epilarea IPL câștigă multe puncte în avans față de epilarea cu ceară sau cea realizată cu epilatorul. Desigur, există mici diferențe care implică toleranța la durere, pragul suportat de fiecare, precum și de grosimea firului de păr.

Dar, ce este epilarea IPL?

Prescurtarea IPL vine de la Intense Pulse Light. Această energie luminoasă acționează asupra firelor de păr aflate în faza de creștere activă, numită stadiul anagen.

Ce se întâmplă când Lumina Intens Pulsată (IPL) ajunge la rădăcini?

Procesul este foarte simplu: lumina caldă trece prin piele și distruge foliculii de păr, astfel, în timp firele de păr nu se mai formează sau părul nu mai crește la fel de des ori de rezistent.

Epilare cu laser la salon? Sau epilarea IPL acasă?

Ambele folosesc energia luminoasă, dar intensitatea este diferită (mai slabă acasă, desigur, ceea ce nu e nepărat rău pentru că asta înseamnă că pielea nu va avea de suferit).

Ce diferențe sunt în funcție de culoarea pielii și a părului?

Pentru că lumina este absorbită de melanina din păr, ajungând în foliculii activi de păr care se află sub piele, IPL este mai eficient pentru pigmentul brun (cea mai fericită combinație este de piele deschisă la culoare și fire de păr închise la culoare).

Este, cu adevărat, definitivă?

Nu. Nici epilarea cu laser de la salon, nici cea cu IPL de acasă nu oferă, definitiv, îndepărtarea completă a părului.

Cum se folosește un dispozitiv IPL acasă?

Folosește lama de ras cu o seară înainte de epilarea cu IPL. Pielea trebuie să fie cât mai netedă. Deoarece pielea poate fi ușor sensibilă după ras, este mai bine să nu adaugi imediat și dipozitivul IPL. Plasează dispozitivul pe piele și îl lucrează bucățică cu bucățică, în linie drepată. Va trebui să ai un pic de răbdare pentru că nu este la fel de rapidă ca epilarea cu ceara, de exemplu. Unele dispozitive au trepte de intensitate, în funcție de cât de ușor suporți durerea. Pentru a te adapta, începe cu prima treaptă.

Cât de des ar trebui utilizat IPL-ul?

Fiecare dispozitiv are propriile indicații. Pentru unele, epilarea se face la 2 săptămâni, pentru altele o dată pe săptămână, timp de o lună, apoi de întreținere, o dată pe lună.

În ce cazuri nu poți avea rezultate pe măsura așteptărilor?

Părul grizonant, roșcat sau foarte blond nu prea este văzut de dispozitivele IPL, nici de laserul de la salon. Înainte de a face o achiziție de dispozitiv IPL pentru acasă, fă un test pe o porțiune de piele.

Ce variante IPL pentru acasă sunt și ce preț au?

În magazinele de electrocasnice sau în cele online vei găsi ușor variante care pleacă de la 600 de lei și pot ajunge la puțin peste 2.000 de lei. Cele mai cunoscute branduri de la noi sunt Philips și Braun. Dar, ține minte că este o investiție care merită a fi făcută, în plus, poți să aștepți o perioadă de promoții.

Foto: pexels.com.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…