A List Magazine ∙ October 6, 2020 ∙ 3 min read

În această perioadă de tranziție e necesar să ne ajutăm pielea să se adapteze sezonului rece. Este vorba despre ritualuri noi și produse de îngrijire mai concentrate. De ce? Pentru că toamna este sezonul ideal în care iți poți ajuta pielea să se regenereze după un sezon uscat, cu temperaturi ridicate. Iată 3 sfaturi simple, extrem de eficiente, pe care nu trebuie să le omiți din rutina ta zilnică:

Exfoliază-ți pielea!

Pentru a preveni uscarea tenului, dar și pentru a menține acea strălucire din timpul verii, adaugă în rutina ta de îngrijire o exfoliere ușoară, de două ori pe săptămână. Dacă ai la îndemână, poți opta pentru un tonic exfoliant, care are la bază acizi din fructe. Acesta îți va curăța ușor pielea, fără să fie abraziv. Dacă faci asta regulat, ai să vezi că vei crește regenerarea celulară, iar tenul tău va fi lipsit de puncte negre.

Hidratează-te!

Vremea rece înseamnă o nouă rutină de îngrijire pentru piele. Toamna, aerul este mai uscat. În combinație cu vântul și căldura din încăperi, acesta ne va afecta pielea. Care este cea mai bună apărare în această situație? O hidratare corespunzătoare. Asigură-te că bei suficientă apă de-a lungul zilei și nu o înlocui cu cafea sau ceai. Băuturile calde te vor deshidrata și îți vor face pielea să fie ternă și obosită. Totodată, înlocuiește-ți crema obișnuită cu ceva mai hidratant. E de preferat un produs care se absoarbe ușor și iți oferă protecția necesară pentru intemperiile de afară. Dacă mai conține și o doză generoasă de acid hialuronic, vei primi un real cocktail de energie pentru mai multă suplețe și luminozitate.

Pune-ți la punct trusa de machiaj!

Și ce dacă porți mască în aceasta perioadă? Machiajul este un MUST pentru orice femeie care se respectă, nu-i așa? Mai întăi, iți recomandăm să te asiguri că totul este in termen. Ai ceva expirat? E cazul să scapi rapid de acel produs, deoarece e posibil să facă mult rău tenului tău dacă îl folosești în fiecare zi. Chiar dacă buzele nu sunt la vedere în această perioadă, un produs care să le hidrateze este necesar din când în când. Apoi, înlocuiește fondul de ten obișnuit cu unul regenerator, care să iți asigure nivelul optim de hidratare pe tot parcursul zilei. Și nu în ultimul rând, nu uita rimelul. Ochii tăi ies cel mai mult în evidență, prin urmare trebuie să îi cosmetizezi ca la carte. Dacă e waterproof, cu atât mai bine, zilele ploioase vor fi tot mai dese deci ai nevoie de ceva rezistent.

Pe la lângă o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și antioxidanți, esteticianul Mihaela Căpățână îți recomandă să folosești lunar fiole-tratament în cure de câte 10 zile. În combinație cu cremele obișnuite de îngrijire, acestea oferă rezultate vizibile de la prima aplicare. Fiind mult mai concentrate decât un produs pentru utilizare zilnică, aceste fiole sunt un adevărat elixir al tinereții.

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…