Alina Burlacu ∙ June 14, 2023 ∙ 3 min read

Te pregătești să pleci în vacanță sau pur și simplu vrei să arăți perfect în costumul de baie, lângă piscina urbană? Un mic impediment: celulita și al ei aspect neplăcut de coajă de portocală. Descoperă 3 proceduri care îți subțiază silueta și îți oferă cele mai frumoase amintiri din vacanță:

Herbal Sauna

O saună umedă, caldă, individuală, confecționată din lemn de cedru, Herbalsauna oferă sănătate, tinerețe și frumusețe prin expunerea corpului la un amestec de vapori de apă saturați, în combinație cu plante medicinale și uleiuri esențiale, 100% naturale. Momentul tău de relaxare și revigorare, această terapie naturală are beneficii unice, combinând beneficiile saunei umede, ale lemnului de cedru siberian și ale plantelor medicinale.

Unul dintre primele efecte benefice ale acestui tip de saună constă în creșterea rezistenței la schimbările de temperatură, urmată de toate acele avantaje pe care sauna clasică le oferă. Prin urmare, datorită acțiunii transpirației, acest tratament este util pentru purificarea pielii, întărirea sistemului imunitar, facilitarea circulației sângelui. Acesta din urmă este esențial pentru a contracara celulita.

Așadar, atunci când scopul tău este să-ți subțiezi silueta și să elimini sau să diminuezi celulita cu ajutorul Herbalsaunei, poți combina cu proceduri precum: detoxifiere și remineralizare.

Pentru a fi eficientă, o astfel de procedură conține un număr de 3-5-7 băi zilnice în sauna caldă, individuală, în asociere cu consumul zilnic al ceaiurilor de băut, al tincturilor sau cu utilizarea de creme și uleiuri de masaj.

Sauna cu infraroșu și Sauna umedă

Pe lângă sauna umedă combinată cu plante medicinale, în lupta cu celulita și kilogramele în plus, de ajutor poate fi și Sauna cu infraroșu. De altfel, aceasta este ideală pentru persoanele care nu pot suporta căldura, deoarece ea emite raze ce încălzesc direct corpul, fără a crește temperatura din interiorul încăperii. Încălzind direct pielea, mușchii și întregul organism, infraterapia determină o transpirație mai intensă decât sauna normală, eliminând astfel mai bine toxinele din corp. Important: Transpirația conține 75-80% apă și 20-25 % grăsimi, substanțe toxice, metale grele, săruri, acizi. Efectul? Relaxează, reduce stresul, întărește imunitatea, atenuează durerea.

Sauna umedă sau sauna cu aburi simplă, fără adaos de plante și uleiuri esențiale, înfrumusețează pielea și curăță corpul de toxine. Astfel, sub efectul aburilor, porii se dilată. În plus, aburul este recomandat persoanelor predispuse la retenția de apă, la probleme cu circulația și dificultăți de respirație. De asemenea, sauna umedă este indicată si pentru reabilitarea musculară, chiar și după pierderea unor kilograme.

Totodată, acest tip de saună oferă un beneficiu în plus față de sauna uscată, prin inhalarea de aburi care ajută la atenuarea congestiei, inflamației și tusei cauzate de alergii și de alte probleme respiratorii.

Împachetare generală sau locală cu nămol sapropelic

Ia în calcul și împachetările cu nămol sapropelic. Acesta este un nămol mai special, fiind puternic hidratant și bogat în substanțe minerale (Fe, Cl, Mg, Na, Ca), hidrogen sulfurat/sulfuri și substanțe organice (componente bituminoase estrogen-like, vitamina B12 și aminoacizi), cu acțiune benefică asupra pielii.

În ce constă procedura? Nămolul este aplicat pe tot corpul sau doar pe zonele afectate, la temperatură de 40-45 grade C, în strat de diferite grosimi, în funcție de consistența nămolului, și lăsat apoi să acționeze timp de 15-20 de minute. Beneficiile împachetării cu nămol: eliberarea endorfinelor, cu scăderea intensității diferitelor dureri, încetinirea procesului de îmbătrânire, eliberarea toxinelor din organism, îmbunătățirea mobilității  articulare.

Foto: unsplash.com

Related Posts

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Parfumuri create pe baza neuroștiinței

Charlotte Tilbury, celebrul make-up artist al vedetelor care și-a înființat un brand de cosmetice omonim, se lansează acum…

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…

Tunsorile statement ale primăverii, explicate de stiliști de top

Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași convinsă de noile tendințe….

5 tendințe noi care vor transforma machiajul în artă

Sunt două aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când realizezi machiajul: în primul rând, să…

Ritualul complet de hidratare cu elmiplant

Este momentul să întâmpinăm noul sezon cu mai multă atenție și grijă față de noi înșine, iar un…