A List Magazine ∙ April 14, 2021 ∙ 3 min read

3 pași simpli pentru pregătirea pielii înainte de expunerea la soare

Pentru că sezonul cald se apropie, ne-am gandit ne-am gândit la un mic guideline în 3 pași pentru pregătirea pielii înainte de expunerea la soare. 

Știm cât de mult îți plac vacanțele de vară pe plajă, în care de abia aștepți să îți recapeți bronzul. Însă probabil că nu de puține ori ai dat de articole în care ți s-a atras atenția asupra riscurilor pe care le presupune expunerea la soare, în ciuda efectului atât de atrăgător pe care îl are nuanța măslinie a pielii. Înainte de orele de plajă, pe care sigur le cunoști din copilărie (dimineața, până în ora 12, și după-amiaza, după ora 16), ar mai fi 3 pași pe care să îi urmezi în procesul de pregătire a pielii, care te vor ajuta atât să o protejezi, dar și să obții bronzul pe care ți-l dorești: 

Exfolierea

Îndepărtarea celulelor moarte si a impurităților de pe piele prin exfoliere este esențială cu câteva săptămâni înainte de expunerea la soare. Curățarea cu produse cosmetice de exfoliere sau scruburi ajută pielea să devină mai receptivă la razele soarelui și bronzul de asemenea să fie mai uniform. Aceste proceduri de peeling, scrub sau de exfoliere sunt benefice înainte de expunerea la soare însă trebuie de stiut ca nu se fac niciodată înainte cu o zi sau două de a merge la plajă, deoarece există riscul iritațiilor și al infecțiilor. 

Epilarea 

Este recomandat ca epilarea să nu se facă niciodată în ziua expunerii la soare. În urma epilării cu ceară, pielela este puternic agresată, de aceea devine mai sensibilă și este predispusă la infectii sau iritații cauzate de loțiuni, creme, nisip, si chiar de soare. 

Epilarea se face cu cel puțin 2-3 zile înainte de expunerea la soare, mai ales dacă procedura îndepărtării părului se face prin smulgere și lasă porii vulnerabili la iritații. După epilare este indicat să se aplice soluții speciale cum ar fi cele pe bază de plante, pentru calmarea pielii și prevenirea unor infecții. 

Hidratarea

Programul de hidratare se incepe cu cel puțin o săptămână inainte de expunerea la soare. Hidratarea pielii trebuie realizată atât prin aplicarea unor produse de ingrijire cât si prin consumul zilnic de apă. Doza recomandată de minimum 2 litri/zi, precum și aplicarea unei creme puternic hidratantă, cu efect antiaging, dimineața și seara, previn atât riscurile expunerii, cât și efectul de îmbătrânire a pielii cauzată de razele soarelui. 

Acești trei pași sunt foarte importanți înainte de expunerea la soare, ca să te poți bucura în voie de zilele calde și un bronz frumos. Până atunci, nu uita să aplici factorul de protecție solară ori de câte ori ieși din casă, indiferent de anotimp, de vreme sau de timpul pe care îl petreci afară. 

Text de Silvia Ioana Cîrstea

Foto: hepta.ro

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…