Alina Burlacu ∙ August 4, 2021 ∙ 2 min read

Deși ceilalți realizează mai des decât tine că te-ai ales cu obiceiul de a-ți roade unghiile și deși ți se spune des (de cei care chiar țin la tine) să scapi de acest obicei este o provocare. Ești pregătită să îi faci față?

Ca să ajungi la baza problemei, hai să aflăm de ce își rod oamenii unghiile.

Pentru a te elibera de această manie, este necesar să înțelegi de la început cauzele. Care ar fi factorii declanșatori cei mai importanți: situațiile stresante, anxietatea, dar și plictiseala. Deși nu ești conștientă de fiecare dată când îți rozi unghiile, mintea ta încearcă să se detensioneze.

Un prim pas pe care îl poți face este să conștientizezi (cu ajutorul unui prieten) care sunt situațiile în care se repetă cel mai frecvent acest gest.

3 motive și metode să scapi de rosul unghiilor

  1. Dacă ai identificat deja cauza sau momentul în care ești tentată să îți rozi unghiile cel mai des iar cauza este stresul atunci caută metode de relaxare. Una dintre metode este să introduci în rutina zilnică a unor exerciții de relaxare. Asta nu înseamnă să îmbraci echipamentul de sală de fiecare dată (nicio extremă nu este prietenoasă), ci să alegi câteva metode diferite ca să vezi cu care îți poți distrage atenția. Caută variante fie ca să îți ții degetele ocupate, fie să ții gura ocupată. Și aici avem câteva variante: pop it-uri, gumă de mestecat fără zahăr, execiții de yoga pe care să le poți face oriunde sau chiar o manichiură frumoasă (asta dacă pentru tine e important ca oja să arate impecabil, altfel probabil nu va funcționa).
  2. Apropo de manichiură. Rosul unghiilor va distruge forma frumoasă a unghiilor, inevitabil. Și, dacă nu ești obsedată de manichiura impecabilă atunci de ajutor ar putea fi lacurile cu gust amar, din farmacii, special create pentru a ajuta în eliminarea acestui obicei.
  3. O metodă naturală, dar destul de complicată este să îți masezi unghiile cu esență de migdale amare, dar, pentru că te speli des pe unghii e posibil să nu rămână prea mult timp de unghii acest tratament natural.

Cum să ai din nou unghii sănătoase și frumoase?

Fiecare zi în care nu îți vei mai roade unghiile va fi importantă. O zi poate deveni o săptămână și treptat vei aprecia mai mult o manichiură frumoasă.

Pentru a le ajuta să se regenereze și să se fortifice, masează unghiile cu ulei de ricin sau cu ulei de migdale.

O altă metodă: lacurile de unghii tratament pentru fortifierea unghiilor (sunt de tip base coat și sutn în gama fiecărui brand de îngrijire și înfrumusețare a unghiilor).

Foto: pexels.com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…