Andreea Marin și Iuliana Tudor, implicate activ în lupta împotriva COVID-19. Ce ne-au dezvăluit vedetele!

Andreea Marin și Iuliana Tudor s-au implicat activ în lupta împotriva răspândirii Coronavirusului. Campaniile umanitare promovate de cele două vedete au reușit să adune într-un timp record milioane de euro. Și nu e opresc aici! Așa am aflat cum putem pune și noi o cărămidă, ce demersuri urmează să facă, ce au învățat din această perioadă tulbure pentru întreaga lume și ce le dă speranță să continue!

Iuliana Tudor: Va veni o perioadă foarte grea din punct de vedere economic și e foarte important să ne menținem echilibrul și să fim pregătiți pentru orice

Care sunt lucrurile care te-au surprins plăcut de la derularea campaniei România salvează România?

În mod firesc, reacția foarte bună a oamenilor, apoi implicarea marilor companii, deschiderea tuturor colegilor din media românească față de susținerea campaniei… E minunat și le mulțumesc tuturor!

În continuare puteți dona 2 euro prin numărul special de SMS 8827, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare, sau prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romană.

Care sunt următorii pași pe care îi vei întreprinde?

În acest moment așteptăm să ajungă în țară alte loturi de echipamente și aparatură și în același timp căutăm furnizori pentru alte materiale necesare spitalelor din România, furnizori care să fie serioși și să aibă termene de livrare cât mai mici, pentru că aceasta este marea problemă în toată lumea acum- termenul de livrare al comenzilor. Nevoia este imediată peste tot.

Ce te neliniștește cel mai mult în timpul acestei perioade complicate?

Nu am avut răgaz să simt neliniște… E și o recomandare pe care o fac pentru această perioadă. Fiți activi! Chiar și în casă, dacă stați, ocupați-vă mintea și implicați-vă în orice fel de activități gospodărești, cu copiii, sunați prieteni, ajutați cum puteți de acasă și asta vă va ține în priză și departe de panică sau frici. Nu ne va fi ușor. Asta e o certitudine. Va veni o perioadă foarte grea din punct de vedere economic și e foarte important să ne menținem echilibrul și să fim pregătiți pentru orice. Să fim deschiși și să ne adaptăm căutând soluții pentru toate problemele. Atât cât se poate.

Când crezi că se va termina totul și care este primul lucru pe care îl vei face, atunci când ne vom recăpăta libertatea de mișcare?

Nu știm încă. Nimeni nu poate ști asta acum. Dar, când va trece, căci va trece, abia aștept să-mi revăd echipa și să ne apucăm de emisiuni. Abia aștept să călătoresc din nou. Să revăd oameni la care țin…

Cum crezi că ne va schimba, influența, pe noi românii această perioadă?

Mă rog să ne schimbe pe toți în bine. Să învățăm că suntem fragili și departe de a avea control pe tot ce ne înconjoară, să câștigăm în respectul pentru cei de lângă noi, respectul pentru animale și natură, respectul pentru lege si autorități, respectul pentru buna cuviință, sa învățăm să nu mai aruncăm cu piatra chiar în orice Și oricine doar pentru că acela face, să ne reîntoarcem la ce contează cu adevărat în viață: sănătatea, familia, dragostea, credința,  bunătatea!  Mă rog pentru asta.

Andreea Marin: Sper ca măcar o parte dintre noi să învățăm pildele acestei profunde lecții de viață și să nu mai fim aceiași, după acest impas

Ce te-a surprins cel mai mult în derularea campaniei Prețuiește Viața  – convoiul umanitar?

Pe de o parte, generozitatea multor oameni și sensibilitatea lor. Pe de alta, inconștiența altora și chiar răutatea gratuită, în condițiile în care suntem cu toții în aceeași barcă, pe o mare învolburată, nimeni azi nu mai poate spune că e cu adevărat ferit de pericol. Dar am o experiență destul de mare, sunt peste 22 de ani de când inițiez campanii umanitare și înțeleg că e o utopie să îți închipui că toată lumea are capacitatea de a înțelege chiar și faptele bune, care implică efort susținut, timp, renunțări în defavoarea ta și a celor dragi, dăruire, responsabilitate mare asumată fără a avea vreo obligație, ci doar dorința de a face bine. Dincolo de toate, faptul că până acum mii de oameni din 12 zone ale țării și 12 spitale au fost ajutate de Campania Prețuiește Viața cu sprijin în valoare de peste 650.000 euro înseamnă pentru mine o mulțumire care mă motivează să merg mai departe.

Care sunt pașii următori?

Acum ne concentrăm asupra protecției personalului medical și a pacienților, atât cât ne stă în putere. Iar cei ce ne citesc e bine să știe că 2 euro donați prin sms la 8825 din țară pot face minuni, dacă suntem mulți, iar donațiile din străinătate prin paypal.me/pretuiesteviata sau în conturile Fundației Prețuiește Viața ajută foarte mult. Împreună căpătăm putere!

 Ce te neliniștește, personal, cel mai mult în aceste vremuri?

Lipsa de logică și organizare, inconștiență, răutatea fără sens, care nu rezolva nimic, dar încurcă. Avem nevoie de oameni cu spirit constructiv, dornici să găsească soluții, nu de piedici.

Ce îți dă speranță?

 Credința în Dumnezeu și solidaritatea exprimată atât de frumos în această campanie. Oamenii care chiar prețuiesc viața!

 Cum ne va schimba, influența, pe noi această perioadă?

Sper ca măcar o parte dintre noi să învățăm pildele acestei profunde lecții de viață și să nu mai fim aceeași, după acest impas. Sa ne întoarcem la rădăcini, la valori, la bun simț și respect reciproc, la dragostea pentru natură atât de hăituită de oameni, deși suntem parte din ea.