Anamaria Hâncu: ”Pun des presiune pe mine”

anamaria hancu a list magazine

Nu e un domeniu în care să te plictiseşti şi în care să semene o zi cu cealaltă. O provocare este să îţi păstrezi energia, focusul, răbdarea şi determinarea“, îmi spune Anamaria Hâncu, Label & Promotion Manager Global Records, în timp ce descarcă din maşină două valize enorme cu haine. „Ştiu că e mai bine să ai la tine mai multe outfituri. Am învăţat multe de la şedinţele foto la care merg alături de artişti“, zâmbeşte ea, în timp ce uşor, uşor îşi intră în rolul de vedetă a shootingului nostru.

De ce o profesie în PR? De ce impresariat artistic?

Nu am planificat neapărat să lucrez în PR. Inițial, îmi doream o carieră în televiziune. Apoi, am dat la facultate la Comunicare și Relații Publice, dar și la Sociologie și în cele din urmă am ales Sociologia. Ulterior, pașii m-au dus spre zona de ONG, protecția mediului, pornind de la simple acțiuni de voluntariat, urmând ca apoi, împreună cu o prietenă, Liana Buzea, să inițiem propriul nostru proiect de mediu, devenit o campanie națională cunoscută Let’s Do It, Romania! Având multe personalități ca ambasadori, printre care și pe INNA, atunci când am aflat că echipa Global Records căuta PR, am aplicat și așa am început „nebunia”.

Ce profesie ai, la bază? Și ce faci acum, mai exact?

Dacă ne uităm strict pe diplomă, sociolog. Acum însă fac parte din echipa Global Records, echipa de management și de comunicare a unora dintre cei mai de succes artiști din România și Republica Moldova.

Artiștii pe care îi reprezinți sunt…

INNA, Antonia, Delia, Carla’s Dreams, The Motans, Karmen, Nicoleta Nucă, Vescan, Mark Stam, Vanotek, Lori, Lucia.

Care sunt cele mai mari provocări ale muncii tale?

Să fii mereu activ, conectat, informat, „pe fază”, creativ, atent, implicat, aproape de artiști. Nu e domeniul în care să te plictisești. O provocare este să îți păstrezi energia, focusul, răbdarea, determinarea. În iulie fac opt ani de când sunt la Global Records și implicit, în industria muzicală. E o călătorie destul de lungă care m-a transformat, m-a învățat și vreau să cred că m-a făcut să îmi păstrez spiritul tânăr.

Ce ți se pare cel mai complicat la jobul tău de acum?

Uneori, recunosc, obosesc și mă simt copleșită și mi-aș dori să fie ziua mai lungă, să am mereu super energie, să fac mai multe, mai bine, mai repede. Pun des presiune pe mine (Fecioară perfecționistă). Complicat e că uneori trebuie să fii în două locuri în același timp și nu ai cum (filmări diferite sau ședințe foto), să vii mereu cu alte idei sau propuneri cool.

Ce ți se pare cel mai complicat din munca vedetelor?

Artiștii trebuie să fie mereu fresh, zâmbitori, relaxați, să fie mereu gata de concert, filmare sau studio, chiar și când au o zi proastă sau nu se simt bine ei sau cineva drag lor. Plus puțin timp liber, departe de oamenii dragi, de unele Sărbători sau zile importante din viața lor sau a familiei.

Ai schimba vreodată locul cu artiștii? De ce?

Nu cred că sunt făcută să fiu artist, deși cântam când eram mică în cor și mă pasiona și dansul. Cred că ne descoperim menirea la un moment dat pe drumul nostru în viață, iar eu simt că fac ce mă definește: comunicare în entertainment , dar și zona de responsabilitate socială!

Care a fost cel mai frumos gest pe care l-a făcut pentru tine un artist cu care lucrezi?

Una dintre cele mai de suflet cadouri este implicarea sinceră și susținută în campania Let’s Do It, Romania! Au fost de fiecare dată gata să mă ajute și mă bucură enorm. Ar fi și mesaje frumoase, de susținere, în momente mai delicate, discuții sincere, dar și scurte vacanțe și cadouri surpriză, total neașteptate.

Care a fost cea mai bizară poveste din viața ta profesională?

Primesc e-mail-uri bizare cu diverse solicitări de la fani care sunt destinate artiștilor, apeluri constante de la copii care cred că numărul meu de telefon este cel al Antoniei. 

Care e cel mai frumos lucru pe care l-ai spune despre o vedetă?

INNA – o forță, un artist care ia totul în serios, dar atât încât să vrea mereu mai mult de la ea și să fie „călătoria” o experiență plăcută. Antonia – talentată, charismatică, un copil mare și sensibil.

Cel mai bizar lucru pe care îl știi despre o vedetă cu care lucrezi?

Nu cred că sunt lucruri bizare. Sau poate mie nu mi se par. Poate doar masca lui Carla’s Dreams.

Te-ai îndrăgostit de vreun artist cu care lucrezi?

Nu, deloc, niciodată.

Pe ce artist ți-ar plăcea să îl reprezinți? Pe cine n-ai lua?

Mi-ar plăcea să lucrez cu Red Hot Chilli Peppers, mi se par cool și relevanți chiar și după 30 de ani. Dar și cu Rihanna pentru versatilitatea ei. Nelly Furtado, Katie Melua sau Roisin Murphy pentru ca le apreciez mult muzica, stilul. Nu aș lucra cu artiști din zona mai underground, pentru că nu sunt atât de conectată la această zonă.

Dacă ar trebui să te reprezinți pe tine ca o artistă, cum ar suna începutul prezentării?

Ana: words and soul.

SERIALUL LA CARE TE UIŢI ACUM… SEX EDUCATION ŞI YOU DE PE NETFLIX.

MELODIA PE CARE AI DANSAT ULTIMA DATĂ… ECHOSMITH – OVER MY HEAD.

CONCERTUL LA CARE VREI SA AJUNGI ÎN 2019: NEVERSEA, UNTOLD FESTIVAL, ELECTRIC CASTLE, SUMMERWELL, ED SHEERAN, METALLICA.

MULTE

EROUL PREFERAT DIN FILME… NU E UN EROU OBIŞNUIT, DAR PENTRU MINE, FRIDA KAHLO ESTE UN PERSONAJ CONTURAT, PUTERNIC, UN ARTIST CARE MĂ INSPIRĂ ŞI PE CARE ÎL ADMIR.

CEI MAI BUNI ARTIŞTI AI TUTUROR TIMPURILOR AU FOST… MICHAEL JACKSON, FREDDIE MERCURY, MADONNA PENTRU SPIRITUL LIBER ŞI NONCONFORMIST.

Fotografiile au fost realizate la The Brewery. Production: Almost Ready. Producer: Iulia Dăncilă. Retoucher: George Mocanu. Assistants: Andrei Sabie, Ahmad Askar. Special thanks: http://www.musicgear.ro.

Stilist: Amalia Dobre. Make-up: Dana Petrina (Make-up and Beauty Studio). Hairstyle: Mari Vijoaica. Vestimentație: ochelari Gucci/K Optic, costum Manuri, body Icon, botine garderoba personală.