Alina Burlacu ∙ May 18, 2023 ∙ 4 min read

De la filmele de debut ale Hollywoodului, la cele mai recente comedii și desene animate, acestea sunt filmele care te vor face să vrei să îți petreci vacanța în croazieră.

Monkey Business (1931)

Unul dintre primele lungmetraje ale fraților Marx, Monkey Business are loc pe un vas transatlantic. În calitate de pasageri clandestini, personajele principale se trezesc, fără să vrea, încercând să se ferească de echipajul navei în timp ce sunt la cheremul gangsterilor.

Shall We Dance? (1937)

În comedia romantică Shall We Dance?, acțiunea se petrece pe un vas care navighează de la Paris la New York. Fred Astaire și Ginger Rogers sunt actorii principali. Pete „Petrov” Peters (Astaire), un balerin american, întâlnește o interpretă de comedie muzicală la bord (Rogers) și se îndrăgostește instantaneu. Zvonuri despre căsătorie, confuzie și neînțelegeri și memorabilul dans solo al lui Astaire în camera de cazane Art Deco a navei.

Romance on the High Seas (1948)

Filmul de debut al lui Doris Day. Personajul navighează spre Rio într-o croazieră aniversară, dar nu este aniversarea ei. O încurcătură romantică despre suspiciune, infidelitate și aniversare cu bucluc a nunții. Michael pretinde că trebuie să se ocupe de afaceri neașteptate și insistă ca Elvira să plece singură în croazieră. Elvira nu știe că Michael a angajat un spion să o supravegheze. Dar și Elvira a angajat o femeie pe care a cunoscut-o la agenția de turism (Day) pentru a merge în locul ei.

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Un cuplu inedit și uimitor în acest film, Marilyn Monroe și Jane Russell joacă în acest film ce are loc pe o navă de croazieră. Monroe joacă rolul unei cântărețe și showgirl care călătorește la Paris cu vaporul împreună cu prietenul și colegul ei cântăreț (Russell). Logodită cu un bărbat bogat, Monroe este investigată în secret de viitorul ei socru, care o suspectează că s-a căsătorit pentru bani.

An Affair to Remember (1957)

Povestea de dragoste celebră: Cary Grant și Deborah Kerr joacă rolurile unui bărbat și al unei femei care se întâlnesc și se îndrăgostesc într-o croazieră din Europa la New York. Amândoi logodiți, își promit să se întâlnească șase luni mai târziu la ultimul etaj al Empire State Building.

Ship of Fools (1965)

Emoție în distribuția de staruri – Vivien Leigh, Simone Signoret, Jose Ferrer, Lee Marvin și Oskar Werner, un film clasic ce va cuceri orice iubitor de croazieră și de film. Acțiunea se petrece la bordul unei nave maritime de lux, în 1933, și urmărește povestea mai multor pasageri, membri ai echipajului și muncitori în drumul lor de la Veracruz, Mexic, la Bremerhaven, o Germanie nazistă. Despre lupte și relații personale într-o călătorie similară cu cea a vieții.

Out to Sea (1997)

O comedie spumoasă despre doi prieteni pensionari (Jack Lemmon și Walter Matthau) care se prezintă ca instructori de dans pe o navă de croazieră. Scenele de la bord au fost filmate la bordul navei Holland America Line, cunoscută atunci sub numele de Westerdam, în timpul unei croaziere reale, scrie cruisecritic.co.uk.

Boat Trip (2002)

După o remarcă insensibilă, un agent de turism îl trimite pe personajul lui Cuba Gooding Jr. și Horatio Sanz într-o croazieră gay. Depășind surpriza și homofobia, cei doi ajung să găsească dragostea. Scenele au fost filmate pe o navă reală din Atena, dar și în decoruri construite în Germania.

Hotel Transylvania 3: Vacanța de vară (2018)

O navă de croazieră și desene animate? Comedia animată și a treia parte a seriei Hotel Transylvania, Dracula și familia sa părăsesc hotelul pentru o vacanță de vară pe vasul de croazieră fictiv, Legacy. Un film prietenos cu și pentru familie, care cu siguranță îi va entuziasma pe copii în perspective unei vacanțe petrecute în croazieră.

Foto: Hepta.

Related Posts

Jurnal de călătorie: Ziua a VIII-a. Roma

Se spune că toate drumurile duc la Roma. Ei bine, tot la Roma se sfârșește și călătoria noastră…

Jurnal de vacanță: Ziua a VII- La Spezia, Pisa, Cinque Terre

Cu cât ne apropiem mai mult de finalul croazierei noastre pe mare, încep să apară regretele. A fost…

Jurnal de vacanță: Ziua a VI-a, Ajaccio (Corsica)

Se spune că ziua bună se cunoaște de dimineață. Ei bine cea de-a 6-a zi a experienței Alist…

Jurnal de vacanță: Ziua V – Portofino

În această zi frumoasă de septembrie, ne-am trezit cu un singur gând: să ne bucurăm de câteva ore…

Jurnal de vacanță: Ziua IV – Pe Mare

După impresiile frumoase cu care am rămas din Ibiza, ne îndreptăm pașii către o altă destinație pe care…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua III – Ibiza

Continuăm periplul Alist At Sea și ajungem în următoarea noastră destinație: Ibiza. Când spui Ibiza, gândul te duce…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua II – Valencia

Să-ți începi dimineața privind marea albastră, cu liniștea și nemărginirea ei pare ceva de vis. Dar visul devine…

Și am pornit în Alist At Sea…

Sunt Andreea Esca și mă bucur să vă am alături în această vacanță! De azi, pornim într-o călătorie…

Ritualul înfrumusețării la bordul unui vas de croazieră

O vacanță la bordul unui vas de croazieră este o ocazie unică de a vizita mai multe orașe…

Cum a fost la petrecerea A List Magazine- Lansarea ediției de toamnă – No 28 (VIDEO)

Lansarea numărului 28 al revistei distribuite gratuit A List Magazine a avut loc într-o zi de toamnă ca…