A List Magazine ∙ June 6, 2023 ∙ 3 min read

Dacă pleci într-o croazieră, probabil că ți-ai făcut lista sau măcar te-ai gândit la ce să iei cu tine. Înainte de a ieși pe ușă, mai verifică încă o dată dacă nu cumva îți lipsesc unul sau mai multe dintre lucrurile de mai jos.

Cartea de identitate sau pașaportul

Oricât de evident ar părea, cartea de identitate sau pașaportul poate fi omis din lista de bagaje pentru simplul fapt că ai decis în ultima secundă să îți schimbi geanta. Dar, chiar este necesar să ai documentele personale la tine nu doar pentru croazieră. O greșeală frecventă făcută de unii pasageri de croazieră este că îl împachetează în bagaj, în loc să-l țină într-o geantă de mână sau chiar într-un suport pentru pașaport la gât. Lipsa actelor de identitate duce la refuzul persoanelor la îmbarcare iar asta chiar se întâmplă în fiecare an.

Documentele de croazieră

Scoate la imprimantă întotdeauna documentele de croazieră. Sunt mai multe motive: ai acolo toate informațiile despre croazieră, inclusiv ora de îmbarcare, locația de îmbarcare și, în plus, la îmbarcare vor fi oricum cerute. Sigur că le poți avea și în telefon, dar e un back-up bun dacă rămâi fără baterie sau îl pierzi.

Etichetele de bagaje

Ca parte a procesului de check-in online pentru croazieră, vei primi recomandarea să îți imprimi etichetele de bagaje. Poți tipări câteva exemplare suplimentare și le prinzi la bagaj în suporturile din plastic pentru etichete pentru bagaje.

Confirmările excursiilor de la mal

Dacă ai plătit excursii la mal, în croazieră, poți păstra confirmările în telefon sau le poți imprima. Dacă ai rezervat online la un operator de turism local este important să ai la îndemână toate datele de contact și orice informații extra, pentru orice eventualitate.

Produsele SPF

Pe vas sau pe uscat, croaziera înseamnă stat afară, în soare, aproape toată ziua. Din experiența organizatorilor de croziere, se întâmplă des ca turiștii să uite produsele de protecție solară. Însă, soarele poate fi atât de fierbinte la suprafața oceanului și poți să suferi de o arsură solară chiar din prima zi de croazieră, iar asta ar strica puțin din farmecul vacanței.

Balsamul de buze

Multe persoane care au mers în croaziere spun că au uitat să-și aducă un balsam de buze în croazieră și au regretat. Briza îți poate usca buzele mai tare decât de obicei.

Kitul de medicamente

Deși poți găsi la bordul vasului de croazieră medicamente împotriva răului pe mare, kitul tău de medicamente ar trebui să fie pus în bagaje și, dacă mergi cu copiii, cu atât mai mult trebuie să te asiguri că ai ce le trebuie.

Cleme pentru prosoape

Utile pentru a împiedica prosoapele să zboare în briza mării atât pe navă, cât și în afara ei, clemele pentru prosoape sunt acel mic detaliu care te va sâcâi dacă îl vei omite.

Ochelarii de vedere și ochelarii de soare

Nu uita ochelarii și chiar ia cu tine două perechi. Atunci când mergi într-o vacanță în croazieră mai bine ia la tine o pereche suplimentară pentru orice eventualitate. Unor turiști li s-a întâmplat să îi scape peste bord sau îi uite în excursiile de pe mal.

Costumul de baie

În shopul de pe vas sau la mal vei găsi probabil variante noi, dar dacă știi că te simți bine în costumul tău de baie nu ar fi păcat să îl uiți?

Foto: hepta.

Related Posts

Half is Free vine la CLUJ!

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al sezonului, vine la Cluj pe 24 martie 2024!…

Unde găsiți revista A List Magazine nr. 30 – martie 2024?

NU UITAȚI: revista A List Magazine este gratuită și o puteți lua din zecile de locuri simpatice (de…

VIDEO- Cum a fost la petrecerea de lansare a numărului 30 A List Magazine

Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)! Revista print A List Magazine a celebrat, în acest…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024 (Partea a IIl-a)

Foto: Dan Borzan, Ionel Vîlcan, Gabriel Mădularu Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)!…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024? (partea a II-a)

Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)! Revista print A List Magazine a celebrat,…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024 (Partea l)

Foto: Dan Borzan, Ionel Vîlcan, Gabriel Mădularu Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)!…

Unde găsiți revista A List Magazine nr. 29, iarnă 2023?

NU UITAȚI: revista A List Magazine este gratuită și o puteți lua din zecile de locuri simpatice (de…

Cine sunt designerii pe care îi puteți găsi la Alist Designers boutique, în luna decembrie (VIDEO)

Spațiul de la parterul București Mall Vitan s-a transformat, pe tot parcursul lunii decembrie, într-o destinație elegantă de…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine iarnă 2023-2024? Partea a III-a

Am strălucit! Da, da, la lansarea ediției de iarnă a revistei A List Magazine toată lumea a strălucit….

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine iarnă 2023-2024? Partea a II-a

Am strălucit! Da, da, la lansarea ediției de iarnă a revistei A List Magazine toată lumea a strălucit….