Monica Cismaru ∙ May 11, 2023 ∙ 6 min read

Andreea Esca & Echipa A List Magazine vă invită la bordul navei Celebrity Edge, într- o croazieră exclusivistă, prin care să descoperiți sau să redescoperiți împreună cele mai fermecătoare locuri de pe coasta Mediteranei. În a șasea zi de croazieră puteți vizita Ajaccio – Corsica, locul nașterii lui Napoleon Bonaparte.

Înscrieri la: Constanta Zurini, World Travel | GSA constanta.zurini@rccl.ro. Phone no.: 0314035062 / 0757.029.888

DETALII AICIhttps://rccl.ro/alist-at-sea-exclusive-experience-celebrity-edge/

ATENȚIE! Locuri limitate!

Ajaccio este capitala Corsicăi, insula franceză din Mediterana, cunoscută mai ales datorită faptului că aici s-a născut Napoleon Bonaparte.

Ajaccio este situat pe coasta de vest a Corsicăi, la 210 mile marine de Marsilia și ascunde cele mai importante atracții turistice din insula idilică, pe care o veți vizita în data de 28 septembrie.

Ajaccio este plin de istorie, de frumuseți naturale și de alte atracții culturale care de-abia așteapta să fie decoperite.

Iată de ce ar trebui să vizitezi Corsica-Ajaccio măcar o dată în viață:

ajaccio corsica

Centrul istoric

Centrul vechi din Ajaccio ascunde alei înguste, umbrite de palmieri, care oferă o atmosfera idilic-mediteraneană. Lasă-ți pașii să te poarte pe străzile cu piatră cubică din oraș și descoperă Capela Imperială sau Muzeul de Arte Frumoase, denumit după unchiul lui Napolen, Joseph Fesch, Arhiepiscop de Lyon. Muzeul a fost fondat la începutul anilor 1800, când Fesch și-a donat impresionanta sa colecție de picturi, una dintre cele mai bogate din patrimoniul baroc și renascentist al Franței.

Muzeul Fesch este și locul în care poti descoperi istoria familiei Bonaparte, prin cele 700 de lucrari de artă expuse aici.

ajaccio corsica

Casa memorială Bonaparte

ajaccio corsica

Locul nașterii lui Napoleon Bonaparte este o clădire trei etaje destul de modestă, pe care primii membri ai familiei au ocupat-o încă din secolul al 17-lea și a rămas a urmașilor până în 1923. Napoleon s-a născut aici pe 15 august 1769 și și-a petrecut doar copilăria în acest loc.

Pointe de la Parata

Insula oferă un adevărat spectacol de frumuseți naturale, dar Pointe de la Parata îți va tăia răsuflarea – este vorba de un promontoriu din granit care marchează granița de nord a Golfului Ajaccio, lângă un lanț stâncos care continuă în mare și care creează Insulele Sanguinaires. Aici se regăsește un far genovez de 55 de metri înălțime, construit pentru a proteja coasta de atacurile piraților barbari din secolul al 16-lea.

ajaccio corsica

Route des Sanguinaires

Din coasta sudică din Ajaccio începe o șosea ce duce la Pointe de Parata, care cuprinde Corniche Ajacciene, un drum înalt care urmează colinele coastei, iar peisajul e unul încântător, către insulele Sanguinaires și către cele mai frumoase plaje din Ajaccio, cum ar fi Plage de Marinella. Tot aici se regăsește și cimitorul Saint-Antoine și Sentiers des Crêtes, care poate fi parcurs doar pe jos.

Salons Napoléoniens

Primăria din orașul Ajaccio adăpostește o galerie plină de sculpturi, picturi, medalii și gravuri legate de Napoleon, donate orașului de familia Bonaparte până în anul 1936. Colecția este atât de bogată încât o parte se regăsește la Muzeul Fesch. Totuși, cele mai importante piese se regăsesc la primărie, unde poate fi văzut și certificatul de botez al lui Napoleon și un portret de-ale împăratului, picturi de-ale lui Napoleon al III-lea și al Împărătesei Eugénie, dar și pe cele ale fratelui lui Napleon, Jospeh, când acesta a fost declarat Rege al Spaniei în timpul Războaielor Peninsulare.

 Plage de Capo di Feno

În sau în apropiere de Ajaccio sunt pste 20 de plaje cu ape cristaline și nisip alb, la care se poate ajunge cu mașina pe un drum de zece kilometri de coastă, la nord de Pointe de la Parata. Plage de Capo di Feno are o frumusețe sălbatică, e marcată de o padure și are o limbă de nisip în mare. Nu trebuie să ratezi acest loc, poți organiza un picnic cu prietenii aici și să admirați împreună apusul, care este unul dintre cele mai frumoase din lume.

Place Foch

Lângă primărie e o piață înconjurată de palmieri bătrâni, unde se regăsește statuia lui Napoleon. Tot de aici se poate lua Petit Train (trenulețul) pentru a vizita și celelalte obiective din centrul istoric și nu trebuie ratată o vizită la Marchés des Producteurs de Pays, care are loc în diminețile de sâmbătă, de unde se pot cumpăra brânză de oaie, mezeluri specifice, măsline și vin, toate produse local, în Corsica.

Catedrala Ajaccio

Mergând tot pe urmele lui Napoleon, catedrala Ajaccio este locul în care împăratul francez a fost botezat pe 21 iulie 1771. În plus, acesta este și locul în care pe mama sa, Letizia, au apucat-o durerile nașterii în timp ce participa la slujba religioasă, în august 1769. Vasul de marmură în care acesta a fost botezat se află chiar la intrare. Catedrala a fost ridicată în secolul al 16-lea și aici se regăsește și Madonna Pianto, decorată cu picturi murale realizate de Domenico Tintoretto și de Eugène Delacroix.

Foto: Hepta, www.celebritycruises.com

Related Posts

Half is Free vine la CLUJ!

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al sezonului, vine la Cluj pe 24 martie 2024!…

Unde găsiți revista A List Magazine nr. 30 – martie 2024?

NU UITAȚI: revista A List Magazine este gratuită și o puteți lua din zecile de locuri simpatice (de…

VIDEO- Cum a fost la petrecerea de lansare a numărului 30 A List Magazine

Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)! Revista print A List Magazine a celebrat, în acest…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024 (Partea a IIl-a)

Foto: Dan Borzan, Ionel Vîlcan, Gabriel Mădularu Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)!…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024? (partea a II-a)

Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)! Revista print A List Magazine a celebrat,…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024 (Partea l)

Foto: Dan Borzan, Ionel Vîlcan, Gabriel Mădularu Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)!…

Unde găsiți revista A List Magazine nr. 29, iarnă 2023?

NU UITAȚI: revista A List Magazine este gratuită și o puteți lua din zecile de locuri simpatice (de…

Cine sunt designerii pe care îi puteți găsi la Alist Designers boutique, în luna decembrie (VIDEO)

Spațiul de la parterul București Mall Vitan s-a transformat, pe tot parcursul lunii decembrie, într-o destinație elegantă de…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine iarnă 2023-2024? Partea a III-a

Am strălucit! Da, da, la lansarea ediției de iarnă a revistei A List Magazine toată lumea a strălucit….

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine iarnă 2023-2024? Partea a II-a

Am strălucit! Da, da, la lansarea ediției de iarnă a revistei A List Magazine toată lumea a strălucit….