Alimente contra insomniei, recomandate de nutriționist

Pentru a putea dormi mai bine, trebuie să evitați cafeina și mâncărurile grele consumate seara. Există, în schimb, anumite alimente și băuturi care vă pot ajuta să adormiți mai ușor și să vă bucurați de un somn de calitate. Iată recomandările nutriționistului!

Există alimente împotriva insomniei care pot ajuta la combaterea tulburărilor de somn. Principalul mecanism de acțiune este stimularea producției de melatonină, hormonul somnului. În plus, o dietă bogată în fibre vegetale, de exemplu, ajută la prelungirea duratei fazei de somn profund. Dar și vitaminele și mineralele sunt foarte importante. Fundamentale sunt, mai presus de toate, alimentele bogate în:

  • magneziu, care favorizează relaxarea și combate iritabilitatea;
  • triptofan, aminoacidul necesar pentru producerea serotoninei, hormonul stării de bine și bunei dispoziții;
  • vitamine din grupul B, cum ar fi B3 (niacină) și B6. Esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, care promovează odihna, contracarând anxietatea și depresia”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Specialistul ne recomandă următoarele alimente pentru relaxare mentală și un somn liniștit:

– caise,

-piersici,

– ovăz,

– banane,

– fructe uscate,

– orez.

„În fitoterapie există diferite plante cu proprietăți calmante și cu proprietăți hipno-inducătoare care ne pot ajuta să dormim toată noaptea. Este vorba despre mușețel, tei, păducel, hypericum, hamei, salcie, valerian., mai spune nutriționistul.

Categorii Lifestyle