Africa de Sud și Australia, două destinații pentru vacanțe demne de un rege

australia sydney

Dacă vrei să călătorești în locuri de cinci stele și să te simți tratat regește, iată câteva destinații premium, cu hoteluri exclusiviste și atracții naturale a căror frumusețe este ieșită din comun.

Africa de Sud

africa de sud

Aici ai putea petrece câteva săptămâni bune explorând toate locurile care merită să fie vizitate, dar, dacă timpul este limitat la câteva zile, iată care sunt locurile de neratat:

Cape Town

Zona de coastă oferă privelisti de film către Table Mountain, mai ales de la balconul unui apartament de la hotelul One&Only Cape Town. Poți face drumeții către platoul din vârful muntelui, o vizită la Grădina Botanică Kirstenbosch, poți merge pe urmele exploratorilor europeni către Cape Bunei Speranțe sau poți contempla lanțul muntos Twelve Apostles de la Camps Bay Beach.

Odată ce ai încheiat cu explorările din natură, poți merge la shopping de haine și de bijuterii create de designerii locali, iar pentru o incursiune culturală, se cere o vizită la muzeul de artă contemporană Zeitz.

africa de sud

Cape Winelands

Africa de Sud are peste 300 de podgorii, iar zona Cape Winelands este situată la doar o oră cu mașina de Cape Town. Cel mai extravagant loc de cazare este La Residence, o vilă de 16 apartamente din Franschhoek – care pare un mic Versailles datorită pardoselii de marmură, candelabrelor de cristal și accentelor din matase și de catifea a decorațiunilor interioare. Mâncarea este la fel de decadentă, cu ingrediente ce provin din grădinile proprietății.

Sabi Sand Game Reserve

africa de sud

La nord de Johannesburg găsești o zona plină de magazine, restaurante și galerii de artă în cartierul în plină dezvoltare Maboneng. De neratat, Arts on Main, un fost depozit transformat într-un mare magazin de haine.

Pentru a înțelege mai bine trecutul Africii de Sud, o vizită la Muzeul Apartheid-ului din Johannesburg e obligatorie. Muzeul s-a deschis în 2001 și este dedicat istoriei de aproape 50 de ani de segragare rasială instituționalizată.

Un zbor de 50 de minute cu charterul te duce la Singita Sabi Sand, o rezervație învecinată cu Parcul National Kruger – care oferă experiența unui safari de cinci stele, cu servicii și cazare de lux. De aici se pot observa cu ușurință elefanți, leoparzi și rinoceri și se pot face excursii private cu ghizi și sesiuni de fotografie.

Australia

Sydney

australia sydney

Pe lângă sesiunile de relaxare de la Bondi Beach, trebuie să faci o incursiune în Surry Hills, o zonă eclectică ce a devenit o Mecca a gurmanzilor. Aici poți face o pauză de prânz, după care mergi către galeriile de artă din Chippendale. Apoi te îmbarci pe feribotul care te duce către Harbour Bridge și catre clădirea emblematică a Operei.

Melbourne

melbourne

Un zbor de 90 de minute cu avionul te duce la Melbourne, care abundă de galerii de artă și de piețe cu artă artizanală. Plimbă-te printre standurile cu mâncare din Piața Regina Victoria și apoi îndreaptă-te către zona orașului acoperită de graffiti.

Pentru exeriențe memorabile, programează-ți un masaj la The Langham Melbourne și fă o rezervare la Attica, unul dintre cele mai bune restaurante din Australia – unde toate mâncărurile sunt preparate din ingrediente locale.

Tasmania

tasmania

E păcat să vii până în Australia și să nu vizitezi și Tasmania, aflată la două ore și jumătate de zbor cu avionul de Melbourne. Stabilește-ți tabăra la Saffire Freycinet, iar de aici poți face explorări ale insulei, care pot include drumeții la Hazards Mountain sau poți face bird watching în Great Swanport Estuary. Gazdele îți pot oferi ocazia să mergi la cules de stridii la o ferma locală și să faci tururi în zone apicole, ghidate de horticultori și de experți apicultori.

tasmania

Photo by Lina Loos on Unsplash

Photo by Tim Johnson on Unsplash

Photo by George Brits on Unsplash

Photo by Keith Zhu on Unsplash

Photo by Alex King on Unsplash

Photo by Alex King on Unsplash

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Photo by Dan Freeman on Unsplash

Categorii Lifestyle