Monica Cismaru ∙ August 4, 2020 ∙ 2 min read

kate william scilly

Presa britanică a dezvăluit locul secret în care Ducii de Cambridge, Kate și William și-au petrecut câteva zile de vacanță în această perioadă, alături de cei trei copii. Destinația aleasă de familia regală sunt Insulele Scilly, de lângă Cornwall.

După cele câteva luni petrecute în carantină în Norfolk, la reședința Anmer Hall, ducii de Cambridge Kate și William i-au luat cei trei copii – Prințul George, Prințesa Charlotte și pe Prințul Louis și au plecat într-o binemeritată vacanță, pentru a mai schimba decorul și pentru relaxare, după încordarea creată de pandemia de Coronavirus.

ducii cambridge

Vacanța ducilor a fost ținută în secret, dar presa britanică a aflat locul de escapadă regească – și  anume Arhipelagul Scilly din Oceanul Atlantic, format din cinci insule:  St Mary’s, Tresco, St Martin’s, St Agnes și Bryher– unele dintre cele mai liniștite destinații turistice englezești.

scilly

scilly

scilly

Dacă în alți ani, Kate și William își petreceau vacanța în md tradițional în insula exotică Mustique din Caraibe, anul acesta, din cauza pandemiei, Ducii au fost nevoiți să aleagă un loc mai aproape de casă și mai puțin expus riscului.

 

Insulele Scilly au fost alese și datorită faptului că erau locul în care Printul Charles si Prințesa Diana obișnuiau să vină des aici cu cei doi fii ai lor când aceștia erau mici. Sunt și fotografii care atestă vizita Prințului Charles și a Prințesei Diana în Insulele Scilly în 1989, alături de micul prinț (pe atunci) William, la plimbare pe bicicletă.

Ultima data, William și Kate au vizitat arhipelagul în 2016, când cei doi au facut plimbări pe plajă și pe coastă, dar și la grădina botanică Tresco Abbey, una dintre principalele atracții. Insulele au o populație de doar 2200 de locuitori, sunt bogate în floră și fauna, dar și în situri arheologice valorose, care includ ruine ale unor castele medievale, accesibile doar cu elicopterul sau cu barca.

Iar particularitatea insulelor cu peisaje idilice este că beneficiază de un microclimat care nu permite temperaturii să scadă sub 15 grade toamna, ceea ce le face destinația ideală pe tot parcursul anului,  datorită vremii blânde.

Foto: Hepta, Visitcornwall.com

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…