Andreea Leta ∙ July 31, 2020 ∙ 2 min read

Emmy

Premiile Emmy 2020 vor fi decernate pe 20 septembrie, însă lumea deja vuiește și e nerăbdătoare să afle care vor fi marii câștigători. Ce-ai zice dacă show-ul Savage x Fenty ar fi unul dintre aceștia? Se pare că prezentările de modă depășesc toate barierele, iar, pentru asta, poate că și noile condiții de trai au contribuit semnificativ. 

Premiile Emmy 2020 aduc, anul acesta, o surpriză de proporții: Savage x Fenty a fost nominalizat la Outstanding Choreography for Variety or Reality Programming. Iepurele se pare că sare tocmai din jobenul Rihannei, care s-a dedicat aproape exclusiv liniilor sale de makeup, de lenjerie și, mai nou, de pantofi, în colaborare cu unul dintre cei mai apreciați designeri ai momentului, Amina Muaddi, despre care trebuie să știi că are origini românești. Prezentarea Savage x Fenty din luna februarie a avut un impact masiv pe moment, iar ecourile ei revin acum cu nominalizarea la Premiile Emmy. Singurul show de modă care a mai fost vreodată nominalizat a fost, desigur, Victoria’s Secret. 

Însă show-ul Rihannei a înregistrat cu adevărat o performanță în ceea ce privește decorul, corecgrafia, luminile, întreaga mișcare de forțe și artiștii precum DJ Khaled sau Laverne Cox, care i-au fost alături pentru un, mai degrabă, manifest, decât un simplu show de prezentare. Iar modelele – de la Cara la Bella – au performat, nu au defilat, alături de multe alte figuri pe care le recunoști din diverse campanii de modă sau care susțin mișcarea Body Positivity. Cer este că Rihanna a dus acum prezentarea de modă la un alt nivel. 

Iar acum anul acesta săptămânile modei au fost anulate, iar colecțiile Haute Couture, de exemplu, au fost prezentate virtual, prin intermediul artei cinematografice, de ce nu ar face cineva o categorie specială pentru acestea la Emmy? Sau, de ce nu, așa cum propune revista internațională Vogue, la Oscar? 

Odată cu izolarea și cu imposibilitatea de a interacționa și de a participa la prezentări, creativii din domeniu și-au unit forțele și au dat lumii unele dintre cele mai spectaculoase imagini din toate timpurile. Să ne amintim de povestea Dior sau de emția creată de Nick Knight împreună cu Pierpaolo Piccioli pentru Valentino Haute Couture. Pentru astfel de rezultate parcă merită să mai renunți din când în când la un fashion week, nu-i așa? 

În altă ordine de idei, Premiile Emmy se vor desfășura și ele virtual, având un dress code simplu, dar sugestiv: Come as you are but make an effort. Gazda evenimentului va fi Jimmy Kimmel, iar printre celebritățile pe care le vom vedea alături de el se numără Zendaya și Jennifer Aniston. 

Foto: Hepta

Video: Youtube

Related Posts

MET Gala 2024: AMR doar o săptămână, așa că iată tot ce trebuie să știi despre acest eveniment

Având o tradiție de peste 70 de ani de eleganță, excentricitate și strălucire, MET Gala este, fără îndoială,…

Alist Designers boutique: Muze Concept readuce perlele în etalonul frumuseții moderne

În spațiul nostru de la parterul București Mall Vitan, Alist Designers boutique este gazda Muze Concept pentru încă…

Alist Designers boutique: Află care sunt brandurile lunii mai 

Proiectul nostru special care susține activitatea designerilor și brandurilor locale, Alist Designers boutique, continuă în lua mai cu…

Get the look: Ținuta lui Meg Ryan, recreată cu piese de la designeri români

Prezentă la o gală în urmă cu câteva zile, Meg Ryan a strălucit din nou în lumina reflectoarelor,…

MASSIMO DUTTI DEZVĂLUIE NOUL CONCEPT DE MAGAZIN ÎN LOCAȚIA DIN BĂNEASA SHOPPING CITY   

Brandul prezintă un exercițiu genial de rebranding odată cu lansarea noului concept global, dezvăluite în magazinul redeschis recent…

Cinci tendințe ale primăverii pe care nu trebuie să le ratezi

Vremea capricioasă și schimbările bruște nu anulează spiritul primăverii, așa că revenim cu o nouă serie de tendințe…

Star style: Emily Blunt, prin Prada până la stele 

Emily Blunt este una dintre actrițele care, cu fiecare ecranizare, surprind atât prin complexitatea interpretării, cât și prin…

Obiecte din garderoba personală a lui Vivienne Westwood vor fi scoase la licitație

O parte din garderoba legendarei creatoare de modă Vivienne Westwood va fi scoasă la licitație de casa Christie’s…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…