Shakshuka primăvăratică, rețeta lui Chef Adrian Hădean

Untitled collage - 2020-05-08T203030.958

Chef Adrian Hădean ne propune să profităm de verdețurile din piață, căci le vom simți lipsa curând. Și ne dezvăluie rețeta sa de Shakshuka primăvăratică.

Ingrediente
  • 100 g de ciuperci
  • 400 g de spanac
  • 100 g de urzici
  • o legătură de măcriș
  • un praz
  • 2 bucăți de ceapă verde
  • un usturoi verde
  • 40 g de de făină
  • 200 ml de smântână dulce
  • 120 ml de lapte
  • 3 linguri de vin alb
  • 3 linguri de muștar Dijon
  • 80 g de cașcaval
  • 2-3 ouă
  • sare și piper
  • nucșoară
  • un cub mic de unt.
Mod de preparare

Am feliat ciupercile și le-am călit în puțin unt, până au prins o crustă aurie, apoi le-am lăsat să se odihnească pe o farfurie. În aceeași tigaie am călit spanacul, urzicile și măcrișul (spălate bine în prealabil). După aproximativ 3-4 minute, când verdețurile s-au înmuiat, le-am scos pe un fund de lemn și, cu ajutorul unui cuțit, le-am tăiat grosier. Atenție să nu le mărunțiți prea tare.

Rețeta completă aici!

Untitled collage - 2020-05-08T203030.958

Chef Adrian Hădean ne propune să profităm de verdețurile din piață, căci le vom simți lipsa curând. Și ne dezvăluie rețeta sa de Shakshuka primăvăratică.

Ingrediente
  • 100 g de ciuperci
  • 400 g de spanac
  • 100 g de urzici
  • o legătură de măcriș
  • un praz
  • 2 bucăți de ceapă verde
  • un usturoi verde
  • 40 g de de făină
  • 200 ml de smântână dulce
  • 120 ml de lapte
  • 3 linguri de vin alb
  • 3 linguri de muștar Dijon
  • 80 g de cașcaval
  • 2-3 ouă
  • sare și piper
  • nucșoară
  • un cub mic de unt.
Mod de preparare

Am feliat ciupercile și le-am călit în puțin unt, până au prins o crustă aurie, apoi le-am lăsat să se odihnească pe o farfurie. În aceeași tigaie am călit spanacul, urzicile și măcrișul (spălate bine în prealabil). După aproximativ 3-4 minute, când verdețurile s-au înmuiat, le-am scos pe un fund de lemn și, cu ajutorul unui cuțit, le-am tăiat grosier. Atenție să nu le mărunțiți prea tare.

Rețeta completă aici!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă