A List Magazine ∙ April 7, 2020 ∙ 2 min read

Statul acasă și lipsa activităților obișnuite de zi cu zi pot duce la o senzație constantă de foame și la nevoia de a „ronțăi ceva” mai tot timpul. Unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști italieni dezvăluie ce este bine să mâncăm în această perioadă pentru a nu cădea pradă poftelor de alimente nesănătoase.

Deși stăm acasă în această perioadă și avem un program mai puțin încărcat decât înainte, silueta și sănătatea noastră pot avea de suferit din pricina faptului că suntem tentați să mâncăm mai tot timpul, apelând la rezervele alimentare din frigider.

Acest obicei poate fi corectat dacă știm ce alimente să consumă zilnic. Nutriționistul italian Gianluca Mech ne spune însă din ce ar fi recomandat să fie compuse mesele noastre zilnice, astfel încât să scăpăm de această senzație de foame constantă.

“Mâncați multe legume pentru un aport optim de fibre. Acestea sunt substanțe nedigerabile, capabile să stimuleze creșterea și activitatea bacteriilor benefice prezente în flora noastră intestinală. Mai mult, fibrele dietetice au capacitatea de a se umfla în prezența apei, crescând astfel masa din intestin, cu efectul dublu de a reduce senzația de foame și de a regla tranzitul intestinal.

Printre alimentele cu cel mai bogat conținut de fibre se numără: pere, căpșune, avocado, mere, zmeură, banane, morcovi, sfeclă, broccoli, linte, năut, quinoa, migdale, semințe de chia și cartofi dulci,

De asemenea, proteinele oferă senzația de sațietate, dar au și o putere termogenă mai mare decât carbohidrații și lipidele. Asta deoarece digestia lor necesită o cantitate mai mare de energie decât ceilalți doi macronutrienți.

Dacă vorbim despre proteine, atunci acestea sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dieta zilnică: ouă, migdale, piept de pui,brânză cottage, iaurt grecesc, lapte, broccoli, ton, carne macră, semințe de dovleac, creveți, alune crude.

E totodată important să mestecăm încet mâncarea, să savurăm fiecare înghițitură. Asta ne ajută să ne simțim sătui înainte de a mânca mai mult decât avem în realitate nevoie.

Uneori, mesele zilnice pot fi înlocuite cu preparate cu conținut redus de calorii și carbohidrați, realizate cu proteină și fibre, cum ar fi preparatele din Dieta Tisanoreica. Acestea pot fi consumate în orice moment al zilei , ca masă principală sau ca gustare gustoasă și sănătoasă. Ele ne oferă senzația de sațietate fără riscul kilogramelor în plus”, recomandă nutriționistul.

Related Posts

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…