Adriana Moscu ∙ March 18, 2020 ∙ 5 min read

Vremurile se schimbă și noi trebuie să ne adaptăm din mers. O serie de evenimente care se desfășurau în mod normal în spațiul offline, se mută, firesc, în online. Iată câteva dintre ele.

Cum să consumăm artă în vremea Coronavirusului? Mutându-ne online. Pe pagina lui de Facebook, Cristian Neagoe, Press & Communications Officer at Greenpeace Romania, scrie, pentru a ne mai descreți frunțile: “COVIDÍ, covidesc, vb. IV. Refl. A sta la îndoială să ieși din casă, a șovăi să te apropii de oameni, a ezita să atingi suprafețe și obiecte potențial infectate cu Coronavirus sau alți viruși periculoși. ** A se da înapoi de la adunări publice, a se feri de CoViD-19 ș.a.. — *Tatăl său nu s-a covidit. De ce să se covidească, de vreme ce n-avea simptome și nu se întorsese din Italia sau Spania?* AGÎRBICEANU x Wizzair, S. P. 17. *Moș Petrache s-a uitat prin geamurile mari, dar s-a covidit să intre, bodega aia părea focar de infecție. POPA x La Micuțu’, V. 166. *Fata se covidea. Își căuta jacheta, pălăria și nu se hotăra să plece.* BART x Zara, E. 345. *Ian să-i fi sculat la treabă, ș-apoi să vezi cum se covidesc… zise CEO-ul.* CREANGĂ x Oracle, O. A. 52. *Ce te covidești atâta? Că doar n-o fi sfârșitul lumii!* NEAGOE, M. U. E. 42 — Din *CoViD-19*, boală apărută într-o piață umedă din Wuhan, China, la sfârșitul anului 2019, care s-a răspândit cu viteză în întreaga lume, creând o criză fără precedent în istoria modernă, ce a transformat pe termen lung civilizația umană și interacțiunile sociale. (DEX 2050)”

Lăsând gluma la o parte (deși unii, printre care și noi, sunt de părere că umorul e cea mai eficientă armă împotriva disperării în vremuri de restriște), am adunat pentru tine o serie de evenimente și activități (culturale, artistice, sportive, culinare) care s-au mutat online. Iată cu ce te poți delecta în perioada aceasta, în care dacă îți pasă, trebuie să stai acasă.

Teatru radiofonic

Mulți dintre noi am adormit, în copilărie, cu poveștile ascultate la radio. Pentru cei mici, dar și pentru cei mari, găsești aici o colecție de povești audio sub forma teatrului radiofonic atât de îndrăgit datorită înregistrărilor realizate începând din 1929 la Teatrul Național Radiofonic. Ascultă-le aici

Turul muzeelor virtuale

Călătoriile sunt puse pe hold în următoarea perioadă. Dar dacă nu vine Mahomed la munte, nicio problemă, vine muntele la Mahomed. Sau, în cazul de față, muzeul. Muzeele, mai precis, pentru că tot mai multe muzee celebre ale lumii oferă tururi virtuale pentru pasionații de artă. Pentru Luvru intră aici, pentru British Museum aici, pentru Muzeul Guggenheim din New York aici, iar pentru Galeria Națională de Artă din Roma aici

Celor cărora le e dor de o plimbare prin Capitală, de o vizită într-un muzeu, le propunem un Tur Virtual al Palatului Șuțu.

Documentare pe alese

Contra unei sume modice anuale, platforma curiositystream.com îți pune la dispoziție mii de documentare din toate domeniile de interes. Asta, desigur, dacă ai epuizat tot ce era de văzut pe Netflix, HBO GO sau Amazon. 🙂 

Sunetul muzicii

Filarmonica din Berlin s-a mutat și ea online. Până în aprilie (cel puțin), poți avea acces la concerte simfonice anunțate din timp și susținute de orchestră din Sala Digitală de Concerte. Vezi programul aici, apoi cumpără-ți bilet din timp și pregătește-ți crinolina, evantaiul și binoclul! 

Opera „Manon” de Jules Massenet, o punere în scenă de Vincent Huguet, va putea fi văzută pe site-ul operadeparis.fr şi pe Culturebox, începând cu ora 19.30, ora Franţei. Spectacolul, care ar fi trebuit să se joace până la 10 aprilie la Opera Bastille, a fost anulat după ultimele măsuri impuse de Guvernul francez. Filmarea poate fi accesată gratuit.

„Il Trovatore” de Verdi – dirijor: Marco Armiliato, spectacol cu Anna Netrebko, Dolora Zajick, Yonghoon Lee şi Dmitri Hvorostovsky, va intra pe site-ul metopera.org/season/on-demand/, la ora locală 19.30 şi va putea fi accesată gratuit timp de 20 de ore. Este o înregistrare din 3 octombrie 2015.

Cursuri online

Înscrie-te la cursurile pentru care nu ai avut niciodată timpul necesar. Poți face asta pe platforme ca masterclass.com sau udemy.com – devino expertă în fotografie, modă, cooking, actorie și învață de la cei mai buni în domeniu.

Teatru la tine acasă

Intră pe unteatru.ro să te bucuri de spectacolele tale preferate care acum se joacă online. Compania de teatru ți-a pregătit o selecție generoasă, iar sfatul nostru e să îți rezervi loc din timp – cererea e peste așteptări.

Teatrul Evreiesc de Stat intră cu o serie de spectacole online, cu difuzare gratuită pe YouTube. Primul titlu este „De la Caragiale la Şalom Alehem”. Spectacolul integral îl găsești aici.

Și pe eteatru.ro vei putea asculta spectacole audio, podcasturi sau vei putea viziona reprezentații de teatru. O platofrmă cu adevărat generoasă.

Cărți în varianta PDF

Cărți disponibile online. Tot muzeu Guggenheim din New York pune la dispoziție online peste 200 de cărți cu și despre artă modernă. Nu doar că le poți citi gratis, ar le poți și descărca în varianta PDF sau format ePub (tot gratis), de aici.

Povești pentru cei mci

Cunoscuta vedetă Dana Rogoz intră și ea în direct de la ora 16, în fiecare zi, când copiilor o nouă poveste. Ca de fiecare dată, fiul său Vlad îi va fi alături. https://www.facebook.com/dana.rogoz.378/

Și site-ul Poveștile Cristinei sunt o sursă de petrecere excelentă a timpuli pentru cei mici.

 

Foto: Pexels.com

Related Posts

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….