Monica Cismaru ∙ February 26, 2020 ∙ 2 min read

maria sharapova retragere

La 32 de ani și după cinci turnee de Gand Slam câștigate, tenismena de origine rusă Maria Sharapova se retrage din lumea tenisului. Decizia jucătoarei are loc la trei ani de la revenirea în circuitul competițional, după ce fusese suspendată timp de 15 luni din cauza dopajului.

Anunțul a fost făcut de Maria Sharapova printr-un mesaj emoționant publicat de revista Vanity Fair, în care sportiva a pus decizia retragerii pe seama deselor accidentări.

Spun adio tenisului. Împărtășesc acest lucru nu pentru a cerși milă, ci pentru a vă arăta noua mea realitate: corpul meu nu mă mai ascultă. Prin intermediul tenisului am văzut lumea și acest sport mi-a arătat de ce sunt capabilă. A fost felul în care mi-am testat limitele și felul în care mi-am măsurat evoluția. Indiferent de ce-mi rezervă viitorul, indiferent de noua provocare care mă așteaptă, voi fi la fel de perseverentă, voi continua să lupt, voi continua să-mi doresc să evoluez”, a declarat Sharapova.

Maria Sharapova a devenit un fenomen în tenis la 17 ani, odată cu câștigarea Wimbledon-ului în 2004, când a învins-o în finală pe Serena Williams.

Ultimul turneu de Grand Slam câștigat de Sharapova a fost Roland Gaross, în 2014, când a învins-o în finală pe Simona Halep, cu scorul de 6–4, 6–7(5–7), 6–4.

Parcursul sportiv presărat cu succese al Mariei Sharapova a fost curmat în urmă cu patru ani, când a fost suspendată din lumea sportului din cauza depistării pozitive cu Meldonium, un element proaspăt inclus pe atunci pe lista substanțelor dopante. Incidentul i-a stopat evoluția dincolo de sferturile de finală ale turneului de la Melbourne din 2016.

maria sharapova retragere

După ce a revenit din perioada de pauză impusă, Maria Sharapova n-a mai atins niciodată performanțele cu care îi obișnuise pe iubitorii tenisului și n-a mai reușit nici măcar să intre în primele 20 de jucătoare ale lumii. La aceste eșecuri s-au adăugat și problemele de sănătate pe care le-a avut cu umărul și, aflată într-un declin continuu, sportiva a decis să pună racheta în cui.

Ultimul turneu de Grand Slam la care a participat Sharapova a fost Australian Open 2019, din care a ieșit chiar din turul întâi, fapt care a împins-o tocmai pe locul 373 în clasamentul WTA.

sugarpova

Maria Sharapova locuiește în prezent în Los Angeles și se va dedica de-acum înainte dezvoltării brandului ei de dulciuri premium – Sugarpova, o afacere de succes înființată în 2012.

Foto: Hepta, Sugarpova

Related Posts

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…

Noaptea Albă a Bezelelor

Tort de Bezea va fi deschis de Noaptea Muzeelor. Cofetaria de pe Strada Roma 5 expune ediții limitate…