Adriana Moscu ∙ January 16, 2020 ∙ 3 min read

“Îi susțin în totalitate” – sunt primele declarații ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu privire la decizia ducilor de Sussex de a renunța la rolurile pe care le au în cadrul Casei Regale.

La începutul săptămânii, Regina Elisabeta a II-a le-a răspuns oficial cuplului regal format din Prințul Harry și Meghan Markle, Duci de Sussex, care anunțaseră cu doar câteva zile înainte decizia de a face un pas înapoi și a renunța la îndatoririle pe care le presupune activitatea de “membri seniori” ai Casei Regale Britanice.

Chiar dacă surse apropiate Palatului Kensington afirmau că cele două tinere figuri regale nu s-au consultat cu Regina în privința deciziei neobișnuite, suverana a decis să îngroape securea printr-un comunicat oficial, prin care le oferea celor doi sprijinul necondiționat. “Va urma o perioadă de tranziție”, a anunțat Regina Elisabeta a II-a, după întâlnirile la care au participat Prințul Charles, tatăl lui Harry și moștenitorul coroanei regale, dar și prințul William, Duce de Cambridge, și însuși Ducele de Sussex, cel care își dorește înstrăinarea față de familia regală din care face parte. Această perioadă va precede demersurile necesare pentru pregătirea noii vieți a cuplului princiar, care a decis să-și petreacă timpul între Canada și Marea Britanie.

“Eu și familia mea sprijinim dorința lui Harry și a lui Meghan de a-și construi o nouă viață ca tânără familie. Cu toate că am fi preferat să rămână în calitate de membri deplini ai familiei regale, le respectăm și le înțelegem dorința de a trăi o viață independentă în timp ce vor rămâne membri apreciați ai familiei noastre. Harry și Meghan au spus clar că nu vor să depindă de fondurile publice în noile lor vieți”, a transmis Regina Elisabeta a II-a, într-un mesaj oficial.

Meghan și Harry au fost des penalizați anul trecut pentru abaterile de la conduita și regulile stricte ale Casei Regale, iar fanii presupun că este unul dintre principalele motive care au dus anul acesta la “Megxit”, așa cum au numit unii comentatori distanțarea cuplului de viața regală.

O politică regală relaxată

Reacția Reginei vine ca urmare firească a deciziilor de relaxare a tradițiilor pline de constrângere urmate de mebrii Casei Regale Britanice sute de ani la rând. Această politică cu tendințe liberal-progresiste a început să fie observată după decesul Prințesei Diana, când Regina a fost aspru criticată de o mare parte dintre englezi, care au considerat că este, în parte, responsabilă pentru deznodământul tragic (posibil în urma căsătoriei impuse lui Charles cu Diana și, pe cale de consecință, a vieții nefericite și a greșeilor dezastruoase ale celor doi). Acordul căsătoriei Prințului Charles cu iubirea sa de o viață, Camilla Parker Bowles, apoi acela ca Prințul William să-și unească destinele cu o femeie fără sânge albastru și, în cele din urmă, cel prin care Meghan a devenit prima persoană de o altă naționalitate și rasă care a fost acceptată în rândul familiei britanice sunt câteva dintre hotărârile Reginei cu mare succes în rândul publicului.

Foto: Hepta

Related Posts

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…