Andreea Leta ∙ January 10, 2020 ∙ 3 min read

Pantone a ales pentru culoarea anului 2020 o nuanță de azuriu pe care a numit-o „albastru clasic”. Familiară, liniștitoare și foarte îndrăgită de marii designeri, iată cum au lucrat aceștia cu nuanța anului. 

Albastru este prin definiție o culoare mistică, de care, dacă stai puțin să te gândești, sigur te leagă multă emoție. Iar în funcție de nuanță, albastrul poate fi un boost de energie, dacă ne refrim la valențele electrice, sau, dacă preferăm o variantă temperată, vom avea imediat parte de liniște. Pantone a decis că 2020 este un an în care albastrul trebuie să aibă exact această valoare, care să inspire la meditație, autoreflecție și calm. Designerii au ținut cont de această tendință și s-au conformat, adaptându-și colecțiile conform noii cromatici. 

Psihologii sunt de părere că stresul este boala secolului, așa că o nuanță cu rol de calmant era fix ce aveam nevoie, astfel că din start au fost excluse materialele grele și croielile complicate, care împiedică mișcarea sau care se opun confortului. În cele mai multe dintre colecțiile de anul acesta vom vedea piese clasice, ușor de adaptat diferitelor stiluri, piese pe care sigur le-ai mai văzut și pe care vei ști cum să le porți. Pentru că modă este totuși într-o permanentă schimbare, am aruncat un ochi la propunerile marilor case de modă și iată ce ținute ne-au atras atenția: 

Balmain

Marco De Vicenzo

Balenciaga

Lacoste

Salvatore Ferragamo

 

 Când am spus clasic, am vorbit exact despre garderoba din pozele bunicii din anii ’50. Rochiile midi din materiale ușoare precum mătasea, potrivită pentru orice anotimp, taioarele, puloverele sau vestele călduroase nu ar trebui să lipseadcă din topul alegerilor tale pentru ținutele de zi cu zi. Balenciaga, Balmain, Lacoste sau Salvatore Ferragamo pot fi sursa de inspirație perfectă dacă te regăsești în acest stil extrem de feminin. Accesorizează o astfel de ținută cu o pereche de cizme rodeo sau cu o pereche de flats, o pereche de ochelari de soare supradimensionați într-o nuanță complementară sau negri și cu o geantă de mână de dimensiuni mici sau medii. Poți purta și un batic și o pereche de mănuși dacă vrei să te simți ca un star de cinema din aceeași perioadă, așa cum poți vedea în colecția Marco de Vicenzo. 

Altuzarra

Boss

Givenchy

Dacă preferi ceva mai puțin dramatic, te poți inspira din colecția Givenchy, în care vei vedea multe piese din denim, purtate cu diverse elemente, precum cămășile XL, sau, pentru un outfit office, poți miza pe un deux pieces precum cel din colecțiile Altuzzara sau Boss.

Carolina Herrera

Chloe

Emporio Armani

Marni

The Row

Nu e musai să alegi un look în culoarea anului din cap până în picioare, așa că poți purta o singură albastră, dar să te aisugri că este în centrul atenției, sau poți combina două nuanțe de albastru apropiate celei propuse de Pantone, cum ar fi ținutele propuse de Chloe, Marni sau The Row. Diferitele texturi ale materialelor vor da oricum nuanțe diferite pieselor, așa cum poți vedea în combinația sofisticată de tafta și catifea din outfitul Emporio Armani. 

Foto: Hepta

Related Posts

Alist Designers boutique: Muze Concept readuce perlele în etalonul frumuseții moderne

În spațiul nostru de la parterul București Mall Vitan, Alist Designers boutique este gazda Muze Concept pentru încă…

Alist Designers boutique: Află care sunt brandurile lunii mai 

Proiectul nostru special care susține activitatea designerilor și brandurilor locale, Alist Designers boutique, continuă în lua mai cu…

Get the look: Ținuta lui Meg Ryan, recreată cu piese de la designeri români

Prezentă la o gală în urmă cu câteva zile, Meg Ryan a strălucit din nou în lumina reflectoarelor,…

MASSIMO DUTTI DEZVĂLUIE NOUL CONCEPT DE MAGAZIN ÎN LOCAȚIA DIN BĂNEASA SHOPPING CITY   

Brandul prezintă un exercițiu genial de rebranding odată cu lansarea noului concept global, dezvăluite în magazinul redeschis recent…

Cinci tendințe ale primăverii pe care nu trebuie să le ratezi

Vremea capricioasă și schimbările bruște nu anulează spiritul primăverii, așa că revenim cu o nouă serie de tendințe…

Star style: Emily Blunt, prin Prada până la stele 

Emily Blunt este una dintre actrițele care, cu fiecare ecranizare, surprind atât prin complexitatea interpretării, cât și prin…

Obiecte din garderoba personală a lui Vivienne Westwood vor fi scoase la licitație

O parte din garderoba legendarei creatoare de modă Vivienne Westwood va fi scoasă la licitație de casa Christie’s…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…

Anya Taylor-Joy, Diane Kruger și Naomi Watts, printre vedetele de la cea mai recentă prezentare Dior

Cea mai recentă colecție a casei de modă Dior, pentru sezonul toamnă 2024, a fost prezentată la Brooklyn…