Mini budinci de dovleac. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Mini budincile de dovleac sunt exact genul de rețetă care te face să zâmbești. Cu miros de dovleac copt și scorțișoară, acest desert anunță că a venit vremea să ne răsfățăm în sânul familiei. Chef Adrian Hădean ni le recomandă cu o cană de ceai sau o cafea aromată.
Ingrediente pentru Mini budinci de dovleac: 250 g piure de dovleac (proaspăt copt sau din conservă, fără zahăr), 2 ouă mari, 50 g zahăr brun, 150 ml smântână pentru frișcă, 50 ml lapte, 1 pachet zahăr vanilat, 1 linguriță extract de vanilie, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 1/2 linguriță nucșoară (opțional), 30 g făină (sau amidon de porumb pentru o textură mai fină), un praf de sare, unt și zahăr brun (sau puțină scorțișoară) pentru uns ramekin-urile.
Dacă vă plac aromele condimentelor de sezon, ghimbirul sau anasonul, puteți adăuga câte 1/2 linguriță pudră din acestea. Sunt opționale, dar le recomand – oferă o căldură și o aromă aparte budincilor.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Mini budincile de dovleac sunt exact genul de rețetă care te face să zâmbești. Cu miros de dovleac copt și scorțișoară, acest desert anunță că a venit vremea să ne răsfățăm în sânul familiei. Chef Adrian Hădean ni le recomandă cu o cană de ceai sau o cafea aromată.
Ingrediente pentru Mini budinci de dovleac: 250 g piure de dovleac (proaspăt copt sau din conservă, fără zahăr), 2 ouă mari, 50 g zahăr brun, 150 ml smântână pentru frișcă, 50 ml lapte, 1 pachet zahăr vanilat, 1 linguriță extract de vanilie, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 1/2 linguriță nucșoară (opțional), 30 g făină (sau amidon de porumb pentru o textură mai fină), un praf de sare, unt și zahăr brun (sau puțină scorțișoară) pentru uns ramekin-urile.
Dacă vă plac aromele condimentelor de sezon, ghimbirul sau anasonul, puteți adăuga câte 1/2 linguriță pudră din acestea. Sunt opționale, dar le recomand – oferă o căldură și o aromă aparte budincilor.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!







