Banitsa – plăcinta cu brânză recomandată de Chef Adi Hădean

Banitsa (банница) este una dintre cele mai iubite rețete tradiționale din Bulgaria. Această plăcintă cu brânză sărată este pregătită de obicei cu foi fine de aluat și o umplutură simplă, dar extrem de gustoasă: brânză bulgărească ( asemănătoare cu feta), ouă și iaurt.
Ingrediente necesare pentru Banitsa (6–8 porții): 400 g foi de plăcintă (NU aluat de foietaj), 400 g iaurt cu cel puțin 3,5 % grăsime, 400 g brânză feta (sau brânză bulgărească/sărată, de tip telemea), 4 ouă, 100–130 g unt topit, pentru uns foile, 50 ml lapte (opțional – pentru subțierea compoziției, dacă este necesar), Semințe de susan – pentru decor
Adăugați sare și piper după gust – acest pas este opțional, în funcție de cât de sărată este brânza.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Banitsa (банница) este una dintre cele mai iubite rețete tradiționale din Bulgaria. Această plăcintă cu brânză sărată este pregătită de obicei cu foi fine de aluat și o umplutură simplă, dar extrem de gustoasă: brânză bulgărească ( asemănătoare cu feta), ouă și iaurt.
Ingrediente necesare pentru Banitsa (6–8 porții): 400 g foi de plăcintă (NU aluat de foietaj), 400 g iaurt cu cel puțin 3,5 % grăsime, 400 g brânză feta (sau brânză bulgărească/sărată, de tip telemea), 4 ouă, 100–130 g unt topit, pentru uns foile, 50 ml lapte (opțional – pentru subțierea compoziției, dacă este necesar), Semințe de susan – pentru decor
Adăugați sare și piper după gust – acest pas este opțional, în funcție de cât de sărată este brânza.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!