A List Magazine ∙ April 7, 2024 ∙ 2 min read

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că tehnologia avansează semnificativ de la o zi la alta și influențează în bine numeroase domenii, printre ele și medicina. În ultima vreme, progresul medical a oferit pacienților servicii medicale mai puțin costisitoare și totodată mai eficiente, iar aparatul MR-Linac este dovada clară că tehnologia s-a transformat în cel mai puternic aliat al medicilor.Acest aparat se găsește în doar câteva spitale din lume, printre ele și spitalul Hisar Hospital, situat pe malul asiatic al Bosforului.Printre medicii de seamă ai spitalului se numără ​Dr Gorkem Turrkan care, cu ajutorul unei tehnologii performante de ultimă generație, a avut rezultate foarte bune în tratamentele oncologice. Cu experiență în radioterapie stereotactică și tratamente de radioterapie ghidate de RMN, care au devenit din ce în ce mai populare și utilizate mai ales în ultima perioadă, ​acesta a finalizat cu succes peste 2500 de ședințe de radioterapie cu aparatul MR-Linac.

Ce este aparatul MR-Linac și care sunt beneficiile acestuia în tratarea afecțiunilor oncologice?”Este o tehnologie avansată de radioterapie, care integrează imagistică prin rezonanță magnetică (MR) în procesul de administrare a radioterapiei. Această tehnologie permite monitorizarea în timp real a țintei, oferind o imagine detaliată și precisă a zonei afectate”.Conform medicului Turkkan, acest tip de tratament de ultimă generație este eficient în cazul cancerului la creier, la prostată, al cancerului de sân, dar și când este vorba de metastaze întinse.”Este indicat în special pentru tumorile abdomenului, cum ar fi cancerul de prostată, cancerul de ficat cu metastaze sau cancerul de ficat. De asemenea, se folosește pentru cancer pancreatic, pentru cancer la rect.Intestinele sunt foarte sensibile la radiații, iar efectele adverse pot fi foarte drastice, ceea ce înseamnă că nu poți da decât tratament paliativ. Dar cu acest aparat, rata de tratament este mult mai îmbucurătoare”, spune medicul.

”Radioterapia ghidată prin RMN combină imagini de rezonanță magnetică cu acceleratori liniari de înaltă calitate. Are două părți principale: prima parte este imagistica prin rezonanță magnetică, iar RMN-ul poate oferi imagini clare ale tumorii și ale țesuturilor sănătoase din jur. A doua parte este un accelerator liniar care produce radiații artificiale și vizează tumorile cu radiații adaptate tumorii curente a pacientului și de aceea poate furniza o radioterapie precisă tumorii, protejând în același timp țesuturile sănătoase”, spune Dr Gorkem Turrkan.

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…