Andreea Leta ∙ March 24, 2024 ∙ 3 min read

Cum arată în 2024 o ținută office și cum este definită? Iată cum poți adapta acese ținute la personalitatea ta, respectând principiile de bază ale acestui cod.

Codurile vestimentare s-au transformat, încet, încet, din repere pentru diverse situații, în adevărate provocări pentru iubitorii de modă și pentru designeri. Inclusiv codul office, recunoscut până acum ceva timp pentru aerul formal, standard, definit prin cămășile cu guler ascuțit la baza gâtului și croială dreaptă, sacourile masculine, fustele-creion și pantalonii drepți cu talie înaltă, este acum o temă a colecțiilor celor mai mari case de modă. Ce a rămas din ce știam și cum a fost reinterpretat codul office? Cum îl poți adapta în viața de zi cu zi? 

Ținutele office de ieri și de azi. Inspirație direct de pe marile podiumuri
Boss, Prada, Givenchy (toate SS24)

În primul rând, ține cont de faptul că principiile de bază au rămas ferme pe poziție. Cromatica se învârte tot în zona tonurilor neutre de beige, gri, a nonculorilor și a nuanțelor deschise de albastru sau a celor de bleumarin. Croielile se concentrează și acum pe liniile drepte, iar texturile rămân în zona materialelor naturale, precum stofa din lână, bumbacul sau mătasea pentru cămăși și, pentru anotimpul cald, inul. Motivul? Aceste linii sunt decente, inspiră încredere și, de multe ori, pun semnul egal între sexe, iar materiale naturale arată extraordinar și sunt confortabile peste program.

Ținutele office de ieri și de azi. Inspirație direct de pe marile podiumuri
Tory Burch, Victoria Beckham, Tom Ford (toate SS24)

Asta nu înseamnă că unele lucruri sunt de neclintit. De altfel, dacă acum câteva decenii uniforizarea era un scop, astăzi personalizarea este o cerință! Pe ici, pe colo, au apărut mici elemente de styling care dau sarea, dar mai ales piperul unui astfel de look. Manșete supradimensionate, umeri extra large, o răscroială un pic mai amplă (dar nu prea-prea), genți și pantofi de inspirație vintage care sau un aspect de podium lookului office sau piesele-hibrid (precum salopetele), sunt doar câteva dintre inovațiile codului office. În ceea ce privește cromatica, outfiturilor monocromatice le-au fost adăugate accesorii statement aurii sau din diverse materiale neconvenționale (plastic reciclat, rocă vulcanică etc), iar în cele scăldate în gri și negru vei regăsi adesea elemente cu textură metalizată. 

Pentru ținutele tale de zi cu zi, te poți inspira din moda anilor ’70 sau din campaniile anilor ’90 ale unor case precum Armani sau Gucci (pe vremea lui Tom Ford), dar și din cele mai recente colecții, cum ar fi Boss, Givenchy, Prada sau Victoria Beckham. Poți adăuga în ținutele tale elemente interesante de styling precum șosetele din lycra până la genunchi, gulerele supradimensionate, bentițele foarte late sau curelele metalice. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București Cea…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…

DAAR, un nou brand de bijuterii ce poartă ADN-ul TEILOR

Încă de când au apărut și au început să fie folosite ca accesorii, bijuteriile au fost purtătoare de…

MET Gala 2024: Cele mai bune ținute, mai mult sau mai puțin în tema evenimentului

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala…

Vedete în CHANEL, aseară la Met Gala

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar tematica evenimentului de anul acesta…

MET Gala 2024: AMR doar o săptămână, așa că iată tot ce trebuie să știi despre acest eveniment

Având o tradiție de peste 70 de ani de eleganță, excentricitate și strălucire, MET Gala este, fără îndoială,…

Alist Designers boutique: Muze Concept readuce perlele în etalonul frumuseții moderne

În spațiul nostru de la parterul București Mall Vitan, Alist Designers boutique este gazda Muze Concept pentru încă…

Alist Designers boutique: Află care sunt brandurile lunii mai 

Proiectul nostru special care susține activitatea designerilor și brandurilor locale, Alist Designers boutique, continuă în lua mai cu…

Get the look: Ținuta lui Meg Ryan, recreată cu piese de la designeri români

Prezentă la o gală în urmă cu câteva zile, Meg Ryan a strălucit din nou în lumina reflectoarelor,…

MASSIMO DUTTI DEZVĂLUIE NOUL CONCEPT DE MAGAZIN ÎN LOCAȚIA DIN BĂNEASA SHOPPING CITY   

Brandul prezintă un exercițiu genial de rebranding odată cu lansarea noului concept global, dezvăluite în magazinul redeschis recent…