A List Magazine ∙ March 22, 2024 ∙ 3 min read

În luna martie, Jidvei are extraordinarul privilegiu de a fi desemnat vinul oficial al vernisajului celei mai ample expoziții retrospective Brâncuși din lume, găzduită de Centrul Pompidou din Paris. Expoziția se va desfășura în perioada 27 martie – 1 iulie 2024, sub înaltul patronaj al președintelui Emmanuel Macron.

Gândită ca un omagiu adus „părintelui sculpturii moderne”, expoziția Brâncuși face parte dintr-o serie de evenimente extraordinare care marchează închiderea Centrului Pompidou pentru o perioadă de 5 ani.

În cadrul evenimentului de deschidere, călătoria prin universul operei lui Brâncuși va fi presărată cu accente și arome din inima Transilvaniei – prin intermediul colecțiilor de vinuri exclusiviste semnate Jidvei. Personalități remarcabile din întreaga lume vor degusta vinurile Owner’s Choice Maria Fetească Albă, Pinot Noir Roșu 2019 și Mysterium Roze, în timp ce vor parcurge drumul artistic al Maestrului.


Este pentru prima oară când un producător de vin din România are privilegiul de a participa la un eveniment de o asemenea anvergură culturală internațională. 

“Faptul că, la aniversarea a 75 de ani de existență, brandul Jidvei a  fost desemnat să ducă un strop de autenticitate din inima Transilvaniei în inima Parisului, omagiindu-l pe Constantin Brâncuși, ne onorează nespus. Este un moment de o importanță unică în viața unui român și un moment istoric pentru vinul românesc. Ne dorim ca toți cei care apreciază frumusețea și universalitatea artei lui Constantin Brâncuși, prezenți la eveniment, să descopere vinurile Jidvei, ca parte din acest tribut adus geniului său.” – Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei.

Organizată cu sprijinul instituțional al Ambasadei României în Franța și a Institutului Cultural Român din Paris, expoziția retrospectivă Brâncuși reunește, în premieră, cel mai remarcabil ansamblu de lucrări ale marelui sculptor – peste 120 de sculpturi, precum și fotografii, schițe, filme, materiale de arhivă, unelte și obiecte de mobilier, culminând cu atelierul artistului. Nucleul expoziției evocă sursele de inspirație ale lui Brâncuși (Auguste Rodin, Paul Gauguin, arhitectura tradițională românească, arta africană, arta asiatică etc.) și face revelația procesului său creativ, plasând viața marelui sculptor într-un context artistic și istoric mai larg, prin intermediul unei bogate culegeri de documente – scrisori, articole de presă, jurnale, înregistrări – ce evocă prieteniile sale cu artiști avangardiști, precum Marcel Duchamp, Fernand Léger și Amedeo Modigliani. 

Jidvei este singurul brand de vin din România inclus de către Luxury Lifestyle Awards în Top 100 cei mai buni producători de vinuri și distilate premium din lume.

Related Posts

George Clooney, aniversare discretă

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la Hollywood, George Clooney a împlinit zilele trecute 63…

Cele mai frumoase insule din Europa

În căutarea liniștii, a relaxării, a peisajelor paradisiace și a plajelor îmbietoare, îți prezentăm un clasament al celor…

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Berbec Situații controversate în plan financiar! Este vorba…

Cum a fost Met Gala, cel mai important eveniment fashion al anului

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar celebritățile și-au dat doctoratul în…

Coffee Time! Interviu cu Andrei Cristian Stoica

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…