A List Magazine ∙ March 18, 2024 ∙ 2 min read

Este adevărat că fiecare om este unic în felul său, dar la fel de adevărat este și faptul că una dintre emoțiile care ne leagă, pe mulți dintre noi, este… teama de stomatolog. Din fericire, există modalități de a face experiența la cabinetul stomatologic mai confortabilă și mai relaxantă, iar inhalosedarea este una dintre ele. 

În cele ce urmează vom afla de la dr. Ela Oprea, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Trident, ce presupune mai exact inhalosedarea și cum poate fi ea benefică atât pentru adulți cât și pentru copii. 

Ce este inhalosedarea?

Inhalosedarea implică administrarea unui amestec de oxigen și protoxid de azot (cunoscut sub denumirea de gaz ilariant), printr-o mască fixată pe nas. Acest proces reprezintă o formă de sedare foarte ușoară, inducându-le pacienților o stare de relaxare și alungând astfel stările de anxietate legate de manoperele dentare cu care mulți dintre noi se pot confrunta”, afirmă dr. Ela Oprea.

Beneficiile inhalosedării pentru copii

Pentru mulți copii, vizita la dentist poate fi o experiență intimidantă și stresantă. Inhalosedarea oferă o soluție ideală pentru a-i ajuta să se simtă mai relaxați și mai confortabili în timpul tratamentului stomatologic. Principalele beneficii ale inhalosedării pentru copii includ:

Reducerea anxietății și a fricii: Inhalosedarea ajută la inducerea unei stări de relaxare și de calm, permițând copiilor să se simtă mai puțin anxioși și mai puțin stresați în timpul tratamentului stomatologic.

Creșterea cooperării: Potrivit specialistei Clinicilor Trident, copiii care sunt mai relaxați și mai confortabili sunt mai predispuși să coopereze cu medicul stomatolog și să urmeze instrucțiunile, ceea ce facilitează efectuarea tratamentului într-un mod eficient și fără probleme.

Reducerea senzațiilor dureroase: Inhalosedarea poate ajuta la reducerea senzațiilor dureroase și neplăcute asociate cu anumite proceduri stomatologice, ceea ce face experiența la dentist mai plăcută pentru copii, generând astfel premisele revenirii cu plăcere în cabinetul stomatologic. 

„Vestea bună este că nu doar cei mici se pot bucura de beneficiile inhalosedării. De tratamentele stomatologice realizate cu inhalosedare poate beneficia orice pacient, indiferent de vârstă, pentru a diminua starea de anxietate în timpul manoperelor stomatologice și pentru îmbunătățirea experienței generale în cabinet,” adaugă dr.Ela Oprea .

Așadar, inhalosedarea este o opțiune excelentă pentru a ajuta atât copiii, cât și adulții să învingă teama de medici și să facă experiența la cabinetul stomatologic mai plăcută și mai relaxantă. Dacă te confrunți cu anxietate sau frică în timpul vizitelor la dentist, discută cu medicul tău stomatolog despre posibilitatea utilizării inhalosedării pentru a te ajuta să te simți mai confortabil și mai relaxat în timpul tratamentului stomatologic.

Related Posts

Lista celebrităților care au recurs la cea mai nouă metodă de slăbit

Ozempic este medicamentul miraclos la care numeroase celebrități au apelat în ultimii ani pentru a scăpa de surplusul…

Madonna, aplaudată de cea mai mare mulțime live de fani

În fața scenei uriașe construite pe plaja Copacabana, din Rio de Janeiro, cea mai mare mulțime live de…

George Clooney, aniversare discretă

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la Hollywood, George Clooney a împlinit zilele trecute 63…

Cele mai frumoase insule din Europa

În căutarea liniștii, a relaxării, a peisajelor paradisiace și a plajelor îmbietoare, îți prezentăm un clasament al celor…

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Berbec Situații controversate în plan financiar! Este vorba…

Cum a fost Met Gala, cel mai important eveniment fashion al anului

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar celebritățile și-au dat doctoratul în…

Coffee Time! Interviu cu Andrei Cristian Stoica

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…