Alina Burlacu ∙ April 3, 2023 ∙ 4 min read

Tenul uscat și deshidratat se traduce prin aspect aspru, mâncărimi și/sau scuame. Din fericire, nu este nevoie să suferi din cauza unui ten uscat pentru totdeauna: prin hidratare și îngrijire corespunzătoare, vei putea să îți recapeți aspectul neted, luminos și sănătos!

Specialiștii în îngrijirea pielii de la El Studio îți oferă câteva sfaturi chiar acum:

Importanța identificării unui ten uscat

Fie că se datorează temperaturilor scăzute, supraexpunerii la razele soarelui, săpunurilor aspre și spălării excesive sau chiar stresului, pielea uscată (denumită și xeroză sau xerodermie) are multe cauze posibile.

Evaluarea precisă a tipului și a stării pielii este un pas esențial pentru a te asigura că alegi tratamentul potrivit de îngrijire. Din păcate, multe persoane cred, în mod eronat, că au pielea uscată. De fapt, de multe ori pielea lor este doar deshidratată. Este remarcabil faptul că tulburările de piele pot avea un efect de domino, ducând uneori la apariția mai multor afecțiuni simultane.

Pentru unele persoane, pielea uscată este o provocare pe tot parcursul vieții, care necesită o întreținere constantă; cu toate acestea, problema poate persista o perioadă scurtă.

Cum arată tenul uscat?

Pe măsură ce îmbătrânim, producția de sebum tinde să scadă, ceea ce ne expune la riscul de a avea un ten uscat. Acest tip de piele se identifică, de obicei, printr-o cantitate extrem de redusă de sebum produs, sau chiar deloc. Tenul se distinge, de asemenea, prin lipsa lipidelor, ceea ce duce la uscarea pielii. Ca atare, apa se evaporă într-un ritm mult mai rapid.

Dacă pielea ta este uscată sau deshidratată, este posibil să ai iritații, inflamații, mâncărimi și sensibilitate, precum și descuamări. De asemenea, ai putea fi mai predispusă la cuperoză, precum și la descuamări extreme, dacă aceste condiții persistă.

Cum tratezi un ten uscat?

Ameliorarea tenului uscat poate începe cu ajutorul unui tratament adecvat și prin ajustarea rutinei sau a modului de viață. Mai jos vei regăsi o listă de sfaturi care te pot ajuta în cel mai scurt timp posibil!

1.     Adoptă un stil de viață sănătos

Pentru a obține un ten radiant, recomandăm menținerea unui stil de viață sănătos, prin consumul de alimente bogate în nutrienți și prin evitarea produselor foarte procesate. În plus, asigură-te că te odihnești suficient în fiecare noapte și că eviți stresul – acești factori reprezintă componente esențiale pentru o piele strălucitoare. Fumatul excesiv este, de asemenea, nerecomandat.

2.     Hidratează-te cât mai des

Menținerea hidratării este esențială pentru a păstra acea strălucire tinerească și pentru a întârzia efectele îmbătrânirii. Asigură-te că bei în jur de doi litri de apă pe zi. Este recomandată evitarea consumului de sucuri și alcool care, de fapt, te deshidratează și mai mult!

3.     Folosește produse de îngrijire adecvate

Multe femei recurg la testarea unor creme și produse faciale deoarece au funcționat pentru alte persoane, fapt ce se poate dovedi a fi nociv pentru ten. Pentru a obține cele mai bune rezultate, discută cu un estetician, astfel încât să iți poți da seama dacă produsele respective sunt cele mai potrivite și pentru tipul tău de piele. Este important să păstrezi legătura cu acesta, deoarece nevoile pielii tale se pot schimba în timp, din cauza multor factori imprevizibili.

Pentru a menține un ten tânăr și strălucitor, folosește o cremă de specialitate cu protecție SPF perfectă pentru tipul tău de piele. De asemenea, ia în considerare folosirea unui demachiant recomandat de către dermatologi. Chiar dacă acesta ar putea conține ulei, va înmuia țesuturile dure și va elimina fără efort celulele moarte. Fața ta va fi curățată și hidratată!

Pe lângă produsele de îngrijire de acasă te sfătuim să oferi tenului tău îngrijire suplimentară prin intermediul tratamentelor faciale în salon. Ritualurile Guinot spre exemplu pot fi personalizate și adaptate nevoilor pielii tale iar efectele sunt spectaculoase în refacerea pielii. Le poți testa în saloane.

Foto: Hepta.

Related Posts

Bella Hadid își lansează propriile ei parfumuri- Ôrəbella

Bella Hadid (27 de ani) a dispărut pentru o perioadă din vizorul public și din lumina reflectoarelor. Sora…

Beauty looks: prezențele feminine elegante de la Cannes

În primele zile ale ediţiei cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes, am avut ocazia…

Festival Look: Daring Blue Lines

Influencerul Alexia Eram, împreună cu Ana Cucuta, professional make-up artist, îți arată, pas cu pas, cum să obții…

Sofia Coppola, filmul balsamului de buze dorit

Ce face un regizor atunci când nu mai găsește balsamul de buze preferat? Pune în scenă filmul unui…

Brânză cu mucegai, grătar, pizza, cartofi prăjiți – aromele din parfumurile gurmanzilor absoluți

Lanțul de fast-food KFC a provocat reacții în rândul fanilor, prin lansarea unei colonii care miroase a sos…

Cum scapi de celulită în câțiva pași

Vine vara și preocuparea noastră principală în aceste zile este să scăpăm de celulită.  Putem diminua considerabil aspectul…

MET Gala: 10 machiaje și coafuri care ne-au atras atenția

Pe covorul roșu, la Gala desfășurată la Muzeul Metropolitan de Artă, celebritățile au pozat, pentru fani, în ținute…

Plăcerile zodiilor

Spune-mi ce zodie ești ca să îți spun ce produse cosmetice ți se potrivesc! Berbec Dacă refrenul lui…

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Ce este BB cream: cum să îl alegi pe cel potrivit și să îl aplici corect pe față

BB cream-urile pentru față devin tot mai populare printre femei și domnișoare. Datorită gamei largi de produse disponibile,…