Alina Burlacu ∙ August 8, 2023 ∙ 6 min read

Când vorbim despre o rutină eficientă anti-aging, primul ingredient la care ne gândim este retinolul. Cel mai cunoscut derivat al vitaminei A, retinolul este implicat în numeroase procese de dezvoltare ale organismului – ale sistemului osos și reproducător, mucoaselor și în vedere, dar marile beneficii au fost descoperite și testate în ultimii 50 de ani în îngrijirea pielii.

Considerat cel mai puternic agent anti-aging din produsele de îngrijire a tenului, retinolul ajută la diminuarea ridurilor fine, a petelor pigmentare, stimulează sinteza naturală de colagen. Este, prin urmare, un ingredient de bază în rejuvenarea tenului matur. În plus, pentru că stimulează regenerarea celulelor pielii, acțiune care are un efect exfoliant, pielea ternă, uscată capătă un aspect luminos și uniform. În funcție de concentrația de retinol, beneficiile pot fi și mai numeroase: ajută la reducerea imperfecțiunilor sau acneei, desfundă porii, intensifică procesul de regenerare celulară, îmbunătățește elasticitatea pielii, reduce petele pigmentare, oferă luminozitate, reduce și previne apariția liniilor fine și a ridurilor.

Acum că știi despre toate aceste beneficii, să îți prezint noul produs Retinol B3 Serum de la La Roche-Posay. Retinol B3 Serum conține Retinol Pur și cu eliberare progresivă – un detaliu extrem de important – pentru a reduce ridurile pronunțate și semnele de fotoîmbătrânire precum petele pigmentare. Serul conține și Vitamina B3, dar și Glicerină pentru hidratare. Și, datorită complexului de Retinol Pur și a celui cu eliberare graduală, este potrivit chiar și pentru tenul sensibil.

Aplicat doar seara pe față și gât, doar serumul sau împreună cu o cremă hidratantă te va ajuta să îți îmbunătățești aspectul pielii, țintind problemele pe care le ai: riduri pronunțate, ten neuniform, foto-îmbătrânirea pielii. Desigur, trebuie să eviți conturul ochilor, și, dimineața, obligatoriu să aplici un produs de protecție solară, dimineața. Retinolul este un ingredient ce crește sensibilitatea pielii la radiațiile UV, de aceea îți recomand să incluzi în rutina zilnică un produs SPF, cel puțin SPF 50, precum Anthelios Age Correct SPF50.

Ce te-ar mai putea încânta să afli despre Retinol B3 Serum este că acest serum are o textură fluidă, hidratantă, catifelată, nelipicioasă, calități importante pentru o stare de bine, aș puncta.

Cu ce poți combina Retinol B3 Serum?

Vorbeam despre o rutină, iar asta înseamnă, în afară de fotoprotecție și că poți combina cu alte produse de îngrijire a pielii, dar nu cu orice. Trebuie să fii atentă la compatibilități și la ingrediente pentru a nu anula sau pentru a nu intensifica excesiv efectele retinolului. În acest caz, Retinol B3 Serum este compatibil cu Vitamina C10 Pura Serum și Hyalu B5 Serum pentru a îmbunătăți efectul antirid, alături de Anthelios Age Correct SPF50, un produs hibrid de fotocorecție ce protejează împotriva radiațiilor UV și corectează semnele de îmbătrânire. Un detaliu important: Vitamina C nu trebuie folosită în aceeași rutină cu Retinolul. Dacă folosești retinol seara, vitamina C trebuie aplicată dimineața.

Retinolul este cel mai puternic ingredient antirid și recomand să fie introdus în rutină încă de la primele semne ale îmbătrânirii. Are rolul de a stimula regenerarea celulară prin exfolierea stratului superficial al epidermului, cel afectat de pete, riduri și semne ale fotoîmbătrânirii, și prin stimularea stratului bazal pentru a produce celule noi pentru o piele mai întinsă, mai catifelată și mai luminoasă. Retinolul poate fi sensibilizant la razele ultraviolete, astfel protecția solară este cu atât mai mult obligatorie.”, explică Dr. Cristina Nisipasu, Medic Primar Dermato-venerologie.

Aliații împotriva îmbătrânirii

Alături de Retinol B3 Serum, Vitamina C10 Pura Serum redă tenului sensibil luminozitatea, corectează semnele de îmbătrânire și îmbunătățește calitatea pielii. Îl poți aplica dimineața pe față și gât, evitând zona ochilor. Și acest serum se folosește în asociere cu protecția solară. Și, din nou, revin și la experiența pe care o oferă: textură sa este ușoară și se absoarbe repede lăsând pielea catifelată, non-grasă. Așa că este și o bază optimă pentru machiaj. Și încă o informație prețioasă: Vitamina C Pură este cea mai biologic activă formă de Vitamina C, renumită pentru capacitățile sale de a îmbunătăți luminozitatea și textura pielii. Cu toate acestea, organismul uman este incapabil sa genereze această moleculă. Pielea este dependentă integral de acumulări exterioare.

Retinol B3 Serum este compatibil și cu Hyalu B5 Serum, prima inovație dermatologică anti-rid La Roche-Posay care repară (1), și IMEDIAT reumple pielea, reducând ridurile și liniile fine. Testat pe pielea sensibilă, chiar și post proceduri (2). Îl poți aplica dimineața și/sau seara. Textura catifelată oferă un efect de prospețime, absorbindu-se ușor în piele. Formula unică hidratantă cu efect de reumplere este îmbogățită cu două tipuri de molecule de acid hialuronic pur și Vitamina B5 ce reduc ridurile și liniile fine, cresc volumul și elasticitatea pielii, îmbunătățesc procesul de reparare a pielii. Să nu uităm și de beneficiile Apei termale La Roche-Posay în combaterea radicalilor liberi, un element de bază în îngrijirea anti-aging.

Îți vorbeam despre cât de importantă este protecția solară, așa că acum îți dau și câteva detalii despre Anthelios Age Correct SPF50. În primul rând trebuie aplicată zilnic, dimineața. Noua generație de protecție solară anti-îmbătrânire, care protejează și corectează semnele de îmbătrânire în 4 săptămâni oferă protecție cu spectru larg și conține activi dermatologici corectori precum Acid Hialuronic, Niacinamidă și Phe-Resorcinol. Datorită TEHNOLOGIEI CELLOX-B3TM cu Mexoryl XL, crema Anthelios Age Correct SPF50 este proiectată să limiteze efectele negative asupra pielii cauzate de razele UVB / UVA, infraroșii de tip A și poluare. Oferă protecție cu spectru larg, limitează adeziunea particulelor de poluare la piele și protejează de stresul oxidativ indus de poluare și razele infraroșii de tip A. Crema este foarte ușoară și hidratează 24 de ore. Este non uleiosă și lasă o senzație catifelată pe piele, dar, cel mai important protejează și corectează având eficacitate anti-îmbătrânire cu activi dermatologici corectori.

Acum că știi exact ce ai de făcut în privința îmbătrînirii pielii, bucură-te de viață, fă-ți planuri și zâmbește.

NOTĂ: 

1 Repară bariera cutanată.

2 Proceduri superficiale. A nu se aplica pe pielea care nu este vindecată.

Related Posts

Ce este BB cream: cum să îl alegi pe cel potrivit și să îl aplici corect pe față

BB cream-urile pentru față devin tot mai populare printre femei și domnișoare. Datorită gamei largi de produse disponibile,…

10 produse care fac minuni pentru piele și păr

Nu lăsa pe mâine ce poți face azi pentru tine! Alege produse specifice pentru piele și pentru păr…

Brain & Body After Work: 5 clinici și saloane din București în care să ajungi primăvara asta

Primăvara asta, fă-ți planuri de dezvoltare și ține-te de ele, fie că este vorba de corpul tău sau…

Ce au în comun Paris Hilton, AI și un spray autobronzant?

De la Barbie la regina pielii cu aspect bronzat, Paris Hilton este una dintre figurile culturii pop care,…

Sfaturi pentru rutina de îngrijire. Alexia Eram, în dialog cu dr. Cristalia Rusu. Powered by Vichy (VIDEO)

Alexia Eram a fost curioasă să afle cum arată protocolul complet pentru îngrijirea tenului de la doamna doctor…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Parfumuri create pe baza neuroștiinței

Charlotte Tilbury, celebrul make-up artist al vedetelor care și-a înființat un brand de cosmetice omonim, se lansează acum…

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…