A List Magazine ∙ January 13, 2023 ∙ 3 min read

Acum că au trecut sărbătorile, ni s-a făcut tare dor de mersul la teatru. Iar după un mic research despre ce, când, unde se joacă, ne e tare greu să alegem între:

Tatăl și magistrala interpretare a Maestrului Victor Rebengiuc, nostalgia adusă de familia muzicală Von Trapp, întorsăturile unei vizite surpriză în comedia-farsă Totul e relativ, o radiografie emoțională despre familie conturată de Mimi Brănescu sau întâlnirea dintre comic și tragic în piesa Fierarii după Miloš Nikolić.

Tatăl de Florian Zeller, Teatrul Bulandra, vineri 13.01, ora 19:00

“Profund emoționant, Tatăl este o poveste de familie serioasă și realistă și o privire nesentimentală, intens emoțională asupra lumii prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demență, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale.” (www.bulandra.ro)

Piesa scrisă în urmă cu mai mult de 10 ani de unul dintre cei mai de succes dramaturgi ai momentului, Florian Zeller, a fost distinsă cu premiul Molière și face parte dintr-o trilogie alături de Fiul și Mama. Pe cea din urmă o veți putea vedea începând cu luna martie la Teatrul Nottara în regia aceluiași Cristi Juncu.

Sunetul Muzicii de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, Opera Comică pentru Copii, sâmbătă 14.01, ora 17:00

Opera Comică pentru Copii vă aduce în exclusivitate celebrul musical Sunetul Muzicii, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

Povestea urmărește aventura Mariei în sânul familiei Von Trapp în perioada instalării regimului nazist. Venită de la o mănăstire din Austria, tânăra intră în rolul de guvernantă a celor 7 copii ai căpitanului de marină Von Trapp devenit de curând văduv.

Totul e relativ de Alan Ayckbourn, Teatrul Nottara, sâmbătă 14.01, ora 19:00

Totul e relativ sau Meet My Father, cum a fost denumită inițial de Alan Ayckbourn, este o comedie-farsă ingenioasă care ne prezintă întorsăturile provocate de vizita lui Greg, un tânăr îndrăgostit, în casa fostului iubit al viitoarei sale logodnice, Ginny.

Totul e relativ nu e numai scriitura dramatică, ce îmbină armonios replicile cu haz și situațiile magistral construite, ci un cinism profund, un umor negru ce ține de relativitatea și fragilitatea sentimentelor, o ambiguitate a relațiilor degradate, ce produce un comic exploziv, dar care are la bază, paradoxal, o tristețe profundă. Tristețe ce vine tocmai din faptul că iubirea, certitudinile, totul în viață… e relativ.” – astfel își descrie regizorul Felix Alexa spectacolul. (www.nottara.ro)

Dumnezeul de a doua zi de Mimi Brănescu, Teatrul Metropolis, sâmbătă 14.01, ora 20:00

“Întâi de toate, textul TREBUIE citit ca o poveste despre părinți și copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinți, copii și Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi… cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile” – spune Claudiu Goga despre piesa regizată.

Frumusețea spectacolului scris de Mimi Brănescu sub forma unei succesiuni de monoloage stă în faptul că poate fi povestea oricăruia dintre noi. Iar asta pentru că radiografiază teme precum iubirea, relațiile, familia sau soarta într-un mod ironic și autoironic.

Fierarii după Miloš Nikolić, Teatrul de Comedie, duminică 15.01, ora 19:00

Piesa în regia lui Horațiu Mălăiele ne prezintă într-un mod comic consecințele marilor evenimente istorice în viețile mărunte ale oamenilor de rând.

“Cum comicul și tragicul sunt ca două surori gemene, în această comedie apar deseori în același timp pe scenă, ajutându-se una pe cealaltă să aducă la nonsens orice război, orice manifestare de ură și orice naționalism.” – spune autorul sârb Miloš Nikolić despre textul său.

Text de Simona Călinescu

Related Posts

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…