A List Magazine ∙ December 9, 2022 ∙ 5 min read

Începutul lunii decembrie aduce noutăți și lansări dintre cele mai variate. Noi vă ținem la curent cu toate.

Chanel ne surprinde la final de an cu o colecție superbă

Dacă sunteți în căutarea cadoului perfect de sărbători, puteți alege ceva din noua colecție de make-up de la Chanel. Vedetele colecției sunt pudrele iluminatoare ÉCLAT LUNAIRE OVERSIZE ILLUMINATOR FACE POWDER, care accentuează conturul feței și oferă strălucire, dar și paleta LES 4 OMBRES – OMBRES DE LUNE, o combinație fascinantă de nuanțe mate și sidefate. Mai mult, noua colecție Chanel Beauty mai cuprinde rujurile ROUGE ALLURE L’EXTRAIT și ROUGE ALLURE Laque, toate în ediție limitată, precum și lacuri de unghii.

Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov își așteaptă turiștii îndrăgostiți de munte și aer curat

Amplasat în inima centrului istoric al  orașului, Radisson Blu Aurum Brașov s-a deschis de curând pe amplasamentul fostului Palat al Telefoanelor de pe Bd. Eroilor din Brașov. Vechea clădire, construită în anii 1930 și aflată într-un grad avansat de degradare a fost reabilitată și transformată într-o destinație atractivă, care integrează elemente vizuale și povești din istoria orașului, într-un spațiu sofisticat, cu finisaje și servicii premium.  

Hotelul atrage deja turiști din Statele Unite, Marea Britanie, Orientul Mijlociu sau Germania, dar și un număr mare de turiști români care vizitează Brașovul pentru afaceri sau în timpul liber. 

Cu 110 camere elegante, un restaurant cu specific eclectic asiatic, sală de degustare care găzduiește un fragment vechi de peste 400 de ani din zidul vechii cetăți a Brașovului, executive lounge cu vedere panoramică, sală de conferințe cu capacitate de 170 persoane și facilități de wellness, hotelul Radisson Blu Aurum Brașov este o destinație care îmbină designul contemporan cu finisaje premium, armonizate cu detalii din istoria Brașovului.

DPH la Gaudeamus: Peste 30 de titluri noi, ateliere de gestionare a emoțiilor, de educație financiară și de mediu, alături de reduceri de până la 70%

Didactica Publishing House lansează peste 30 de noi titluri, multe dintre acestea semnate de autori români, consacrați, dar și debutanți, la Târgul de Carte Gaudeamus, care are loc la București în perioada 7-11 decembrie. 

De asemenea, editura a pregătit ateliere de creație, de gestionare a emoțiilor, de mediu sau de educație financiară, precum și întâlniri cu autorii, pachete speciale de Crăciun și reduceri de 30 – 90% la peste 1000 de titluri. 

Începe FABERLAND, festivalul alternativ de Crăciun

Din 9 decembrie, timișorenii sunt invitați la Festivalul alternativ de Crăciun FABERLAND, unde vor găsi produse realizate de creativi și artizani locali și vor avea parte de activități pentru copii. 35 de branduri creative vor fi prezente la eveniment, iar vizitatorii vor putea achiziționa din produsele expuse: lumânări, decorațiuni, ilustrații, ceramică, grafică, haine, textile pentru casă, bijuterii și alte propuneri de cadouri deosebite.

FABERLAND este un eveniment marca FABER și se desfășoară între 9 și 11 decembrie. Este de neratat pentru cei care caută o alternativă la târgurile clasice de Crăciun și apreciază talentul și dedicarea persoanelor din comunitatea lor! 

Kiwi.com: Mai mult de jumătate dintre români vor să viziteze târguri de Crăciun anul acesta

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, oferă informații cu privire la planurile de călătorie ale românilor în sezonul sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, pe fondul inflației, prețurile biletelor de avion au crescut și ele cu 29.6% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând aproape de nivelurile pre-pandemice. Cu toate acestea, românii doresc în continuare să își petreacă sărbătorile de iarnă în străinătate, numărul de rezervări făcute pe platforma Kiwi.com pentru această perioadă a anului urmând să atingă numărul din aceeași perioadă a anului 2019.

Un rezultat al acestor majorări de prețuri este că românii aleg să meargă în vacanțe mai scurte, 52.7% dintre ei rezervând city-breaks de 1-3 zile, în timp ce 10.5% vor petrece 5-6 zile la destinație, 9.3% vor petrece 6 sau 7 zile – cu toate acestea, 27.3% dintre români au rezervat vacanțe mai lungi de o săptămână. Anul acesta, STEM/MARK au derulat un studiu pentru Kiwi.com, conform căruia 38.6% dintre români plănuiesc să călătorească în străinătate de sărbători, în timp ce 30.5% încă nu își făcuseră planuri.

Conform aceluiași studiu, mai mult de jumătate (55.8%) dintre românii intervievați au răspuns că vor să călătorească în străinătate pentru a vizita târguri de Crăciun, în timp ce 40.1% vor să meargă la resorturi cu spa, iar alți 36.8% au spus că vor călători către destinații cu vreme mai caldă, la malul mării. Aceste preferințe se reflectă și în rezervările făcute de români pe platformă, cele mai populare țări fiind Italia, Marea Britanie, Spania, Franța și Germania, toate destinații ce oferă o paletă largă de opțiuni de petrecere a timpului liber pentru românii care decid să își petreacă sărbătorile de iarnă în străinătate.

Related Posts

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…

Cele mai importante momente din istoria Jocurilor Olimpice

Când și cum au apărut Jocurile Olimpice, care au fost cele mai importante momente ale istoriei? În așteptarea…

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Bortan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…