Andreea Leta ∙ November 30, 2022 ∙ 2 min read

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat pe Netflix. Fanii genului l-au așteptat cu sufletul la gură, iar acum că au fost devorate cele 8 episoade, putem începe o analiză a tuturor detaliilor. Celebrul regizor, Părintele Goticului, cum a fost denumit de mulți critici, este cunoscut pentru abundența elementelor care compun fabuloasele cadre ale peliculelor sale. Iar Wednesday nu este o excepție. 

Colleen Atwood, unul dintre cei mai apreciați designeri de costume ai momentului, cu multiple premii în repertoriu, îi este din nou aproape regizorului pentru a defini caracterul fiecărui personaj prin vestimentație. Și cum în centrul poveștii se află Wednesday la vârsta adolescenței, e clar că vorbim despre… negru!

Dintre toate lookurile create pentru Wednesday interpretată magistral de Jenna Ortega, unul dintre ele face furori chiar și pe covorul roșu. Pentru că micuța exploratoare a întunericului readuce rochia neagră în lumina reflectoarelor așa cum nu s-a întâmplat de foarte mult timp. De exemplu, Emma Răducanu a purtat zilele trecute un look asemănător la un eveniment important care a avut loc la Castelul Windsor, cu ocazia decernării MBE for services to Tennis. 

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români
Rochie Monarh Design, 1250 lei; Pălărie DeCorina, 1078 lei; Curea Laura Olaru, 280 lei ; Pantofi The 5th Element, 450 lei

Nu am putut rămâne indiferenți la plăcerea de a observa și de a recunoaște cadre din cotidianul românesc în serialul-fenomen, așa că astăzi am recreat lookul gotic cu influențe victoriene prin intermediul unor piese vestimentare aparținând designerilor români. 

Pentru o astfel de ținută pe care o poți purta în sezonul festiv de care ne mai desparte doar o zi, ai nevoie de o rochie cu volane, dintr-o textură prețioasă precum mătasea, care poate avea și inserții delicate din dantelă. Marchează-ți talie cu o curea sau cu o centură lată, iar pentru a rămâne în spiritul personajului, optează pentru o pereche de pantofi de inspirație vintage, cu tocul mic, vârful ascuțit și cu baretă pe gleznă. 

Și nu uita să-ți amintești WWWD (What would Wednesday do): Dansează ca și cum ai fi singura persoană în negru la un bal alb!

Foto: PR, hepta.ro; Video: Youtube/Netflix

Related Posts

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…

DAAR, un nou brand de bijuterii ce poartă ADN-ul TEILOR

Încă de când au apărut și au început să fie folosite ca accesorii, bijuteriile au fost purtătoare de…

MET Gala 2024: Cele mai bune ținute, mai mult sau mai puțin în tema evenimentului

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala…