A List Magazine ∙ December 24, 2022 ∙ 4 min read

Cel mai bine vândut brandy italian în lume, cu o tradiție de 200 de ani, are o poveste cel puțin interesantă. Am stat de vorbă cu Antonio Zattoni, Master Blender & Sensory Manager Gruppo Montenegro. 

Text de Roxana Popescu. Foto: Vecchia Romagna.

Astăzi aflăm mai multe despre arta blending-ului, un proces incredibil de complex, care se află la baza unui produs la fel de special. Este vorba despre Vecchia Romagna, cel mai bine vândut brandy italian în lume, cu o tradiție de 200 de ani și o poveste interesantă. Unde mai pui că notele sale de vanilie, scorțișoară, caramel și fructe sunt perfecte pentru mesele de sărbători. Așadar, nu puteam găsi un moment mai oportun pentru a afla mai multe despre metoda Vecchia Romagna, iar în acest sens am stat de vorbă cu Antonio Zattoni, Master Blender & Sensory Manager Gruppo Montenegro.

Care este rolul și care sunt responsabilitățile unui Master Blender?

Principala responsabilitate a unui Master Blender este să asigure consistența brandy ului Vecchia Romagna. În rolul meu urmăresc întregul proces de producție, iar în colaborare cu alte departamente ale companiei ne ocupăm de obținerea unui produs premium prin selecția materiilor prime, a butoaielor și a timpului de maturare. Cu distilatele pe care le obținem, creez amestecurile care mai târziu vor deveni diferitele puncte de referință ale Vecchia Romagna. În plus, un Master Blender trebuie să creeze produse noi pentru a răspunde tendințelor actuale și viitoare. Pentru noi este important să îmbinăm tradiția cu inovația.

Cum v-ați descoperit pasiunea pentru blending?

Sunt o persoană curioasă, căreia îi place să experimenteze, iar asta mă face să caut mereu noi provocări. Am fost întotdeauna fascinat de complexitatea care caracterizează Vecchia Romagna. Sunt încântat să caut amestecul perfect care face brandul Vecchia Romagna recunoscut și egal cu el însuși. 

Trebuie să ai abilități senzoriale speciale pentru a deveni Master Blender sau oricine care se antrenează din greu poate să o facă?

În primul rând, este nevoie de pasiune și mulți ani petrecuți degustând multe distilate. Timp de douăzeci de ani în fiecare zi evaluez diferite mostre, iar acest lucru mi-a permis să-mi creez propriile cunoștințe despre distilate. Dar pe lângă antrenament, ai nevoie de o capacitate analitică și olfactivă puternică, probabil peste media oamenilor.

Cum ați descrie gusturile și aromele Vecchia Romagna și ce căutați într-un amestec perfect? 

Vecchia Romagna este o gamă de brandy-uri distinctive; fiecare amestec are propriile caracteristici folosind metoda Vecchia Romagna definită prin distilare, procesul de maturare și măiestrie. Cel mai cunoscut brandy al nostru este Vecchia Romagna Etichetta Nera, care se caracterizează printr-un gust neted și complex cu note de vanilie, scorțișoară și cuișoare. Pentru gama noastră Riserva – conținând Vecchia Romagna Tre Botti și Riserva 18 – se folosește un proces suplimentar de maturare care încorporează butoaie utilizate pentru realizarea vinului roșu italian, vinuri care sporesc complexitatea și bogăția cupajelor noastre. Amestecul perfect este cel în care ai echilibrul între toate notele senzoriale, unde intensitatea aromelor și persistența se îmbină perfect cu conținutul de alcool al produsului.

Care este tipul de consumator pe care îl aveți în minte atunci când concepeți un amestec?

Ne adresăm consumatorilor care apreciază meșteșugul și pasiunea care stau în spatele procesului prin care obținem brandy-ul nostru. Oameni care se aliniază modului de viață italian, cărora le place să savureze momentul și să sărbătorească micile plăceri ale vieții. Gama noastră permite ca Vecchia Romagna să fie accesibilă atât pentru cei care consumă brandy pentru prima dată, cât și iubitorilor acestui tip de alcool.

Ce tip de Vecchia Romagna ați recomanda pentru cina de Crăciun?

Atât Vecchia Romagna Etichetta Nera, cât și Tre Botti sunt perfecte pentru a fi servite la cina de Crăciun și, de asemenea, pentru a fi oferite drept cadou. Pentru cei care caută un adevărat clasic, Etichetta Nera cu o aromă netedă, intensă și rafinată este o modalitate excelentă de a sărbători aceste momente festive și de a împărți o băutură după cină. Dacă ești în căutarea unui produs mai special, Tre Botti, cu gustul său fin, complex și rotunjit, este completarea perfectă a sărbătorilor din acest an.

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…