Nicoleta Nicolae ∙ May 12, 2022 ∙ 4 min read

Uitasem ce miros are iarba verde, proaspăt udată de ploaie. Uitasem ce sunet are liniștea aia în vârful unui deal, de doar cântecul cucului se aude… Uitasem. Și ce bucurie când le-am redescoperit pe toate.

Trebuie să fiți de acord cu mine că nimic nu se compară cu câteva zile la munte, după agitația și nebunia din oraș. Iar dacă peisajul este unul idilic, mâncarea pregătită ca la carte de un Chef cunoscut și talentat, mai pui și compania unui grup de oameni care te fac să zâmbești mereu, ei bine- cu toate aceste ingrediente vei avea parte de weekendul Ăla mișto de care îți vei aduce aminte multă vreme…

Scurta mea aventură a început cu invitația Destine Holidays. Am ajuns câteva zile la Brașov, iar după conferința de presă care a avut loc la noul sediu al agenției de voiaj, acolo unde am aflat și care sunt planurile de vacanțe și sejururi pentru această vară și care sunt ofertele numai bune de luat în seamă, am ajuns și la Casa Mica Elveție, în prag urându-ne Bun venit chiar proprietarul: celebrul Chef Jakob Hausmann.

Ce veți iubi aici? Priveliștea superbă spre munții Carpați, mirosul ierbii de un verde crud, cântecul cucului și preparatele minunate ieșite din bucătăria celebrului bucătar elvețian, stabilit de peste 20 de ani în România.

Planul bine pus la punct de agenție a completat perfect escapada noastră la munte. Am văzut Zărnești, Prăpăstiile Zărneștilor, Sat Șirnea, Cheile Dâmbovicioarei, Ursa Mare.  

Este, în opinia mea, cel mai frumos traseu de munte, cu peisaje care pur și simplu își taie răsuflarea. Poți spune că o dată ajuns aici, uiți de toate problemele cotidiene.

Traseul începe cu o ușoară urcare pe un drum pietruit și foarte curând veți da de un izvor numit Fântâna lui Botorog. De aici în stânga se face un drum spre satul Magura, dar traseul merge înainte spre cheile Zărneștilor.

După izvor, traseul se continuă câteva sute de metri pe o poteca largă, iar apoi aceasta se va transformă într-un drum ce coboară spre Dambovicioara. Foarte aproape sunt comuna Sirnea și Ursa Mică.

Sfatul meu: Mergeți două zile la munte și încărcați-vă cu energie! Sunt atât de multe locuri frumoase în România ce merită descoperite și savurate. Enjoy!

Related Posts

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…