A List Magazine ∙ May 8, 2022 ∙ 3 min read

Ibiza, numită și insula care nu doarme niciodată, face parte din Insulele Baleare. Reputația acestei destinații atunci când vine vorba despre viața de noapte agitată este perfect justificată. Dar Ibiza nu înseamnă doar viață de noapte, pentru că are multe de oferit.

Orasul Ibiza are cea mai mare concentrație de cluburi și discoteci, mai are decât oricare alt oraș din Europa. Cu toate acestea, insula nu și-a pierdut complet caracterul tradițional.

Nordul insulei este acoperit de livezi de măslini, smochini și migdali, coline înverzite, iar zona de coastă este presarată cu golfuri stâncoase. Aici te poți plimba si poți face cele mai frumoase poze de vacanță.

Iar dacă vrei să descoperi un adevărat paradis natural, trebuie să vizitezi insula Es Vedra, renumită atât pentru frumusețea peisajelor, cât și pentru numeroasele specii de plante și animale pe cale de dispariție pe care le găzduiește. Această insulă nelocuită aflată pe coasta de sud-vest a Ibizei este un parc natural protejat. Cum poți ajunge aici? Simplu: cu barca din orașul San Antonio sau din Ibiza. 

Sora mai mica a insulei Palma de Mallorca, Ibiza, botezată după arhitectura sa “Insula Alba”, este a treia insula ca mărime din arhipeleagul Balearelor și împreună cu vecina sa mai mica Formentera, alcătuiesc complexul „Insulele pinilor”.

Ibiza este destinația ideală, atât pentru cei care călătoresc cu familia, cu prietenii, dar mai ales pentru cei care vor o vacanță în cuplu (oferte puteți găsi și pe portalul de vacanțe Paralela 45).

Insula abundă de cluburi și discoteci, printre cele mai cunoscute sunt: Clubul Amnesia, Clubul Ushuaia sau Privilege- cunoscut în întreaga lume ca fiind cel mai mare club existent (și din acest motiv este considerat și în palmaresul Guiness)! Cu peste o mie de locuri disponibile, Swag din Ibiza este un loc alternativ. Aici se poate asculta muzică urbană sub toate formele sale, de la rap, trap la reggaeton.

Datorită unui mediu natural de invidiat, unei moșteniri istorice și culturale valoroase, unei gastronomii incredibile și a unor experiențe de neuitat, Ibiza surprinde întotdeauna cu o ofertă variată, pentru toate gusturile, toate vârstele și toate preocupările, cu propuneri inovatoare care nu încetează niciodata să uimească.

Related Posts

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…