Monica Cismaru ∙ April 6, 2022 ∙ 2 min read
Publicația Forbes enumeră cei 2 668 miliardari ai lumii, un grup select care n-a scăpat de șocul pandemiei și s-a redus cu 87 de persoane față de anul trecut. Cel mai bogat om din lume rămâne în continuare Elon Musk, cu 219 miliarde de dolari, urmat de Jeff Bezos, cu 171 de miliarde de dolari și de Bernard Arnault&familia, cu 158 de miliarde de dolari.

Lista miliardarilor a primit anul acesta 236 de nume noi, iar 1000 dintre miliardarii lumi sunt și mai bogați decât în urmă cu un an.

Cei mai mulți miliardari enumerați de Forbes provin din America, cu 735 de prezențe, iar China se situează pe locul doi, cu 607 de miliardari.

lista miliardari
Kim Kardashian

Dintre vedete, cele mai sonore și bogate nume sunt cele ale lui Oprah Winfrey, a cărei avere a fost estimată la 2,6 miliarde de dolari, Kanye West, cu 2 miliarde de dolari (deși el a declarat că ar avea 7 miliarde), Kim Kardashian, cu 1,8 miliarde, și Rihanna, care, la 34 de ani, devine prima miliardară din Barbados de pe lista miliardarilor Forbes, pe locul 1729, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, ce o poziționează și în topul celor mai bogate cântărețe ale lumii.

lista miliardari
Oprah Winfrey

Un alt new-entry dintre vedete anul acesta este regizorul Peter Jackson, cel care și-a pus semnătura pe seria filmelor Lord of The Rings și Hobbitul. Jackson (60 de ani) a devenit miliardar în noiembrie 2021, după ce și-a vândut partea de acțiuni din compania digitală de film Weta către Unity Software, pentru 975 de milioane de dolari. Acesta are acum o avere de 1,5 miliarde de dolari și se clasează pe locul 1929 în top.

lista miliardari
Kanye West

Alte prezențe celebre din clasamentul miliardarilor lumii mai sunt: Steven Spielberg, pe locul 801 cu 3,7 miliarde de dolari, rapperul Jay-Z, pe 2076, cu 1,3 miliarde de dolari, și producătorul de film Tyler Perry, pe locul 2578, cu un miliard de dolari.

Foto: Hepta

Related Posts

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…