Monica Cismaru ∙ February 28, 2022 ∙ 3 min read

Președintele rus Vladimir Putin are două fiice legitime, Maria și Katerina, născute în 1985, respectiv 1986.

Putin ar mai avea o a treia fiică, nerecunoscută, care ar fi venit pe lume în urma relației pe care acesta ar fi avut-o cu fostă gimnastă rusă, Alina Kabaeva, dar Putin n-a vorbit niciodată nici despre relație și nici despre existența vreunui copil.

Vladimir Putin are două fiice, Maria și Katerina, rezultate în urma mariajului său de 30 de ani cu fosta însoțitoare de zbor, Lyudmila Shkrebneva, de care a divorțat în 2013.

Maria s-a născut la Leningrad, în 1985, iar Katerina s-a născut în Germania, în 1986, în timpul misiunii lui Putin din cadrul KBG. Ambele fiice poartă numele bunicilor lor și sunt alintate Masha și Katya.

Fetele au urmat școala germană când familia lor s-a mutat înapoi la Moscova, în 1996, iar când tatăl lor a fost ales președinte, acestea au fost retrase de la școală și au fost instruite acasă. ”El întotdeauna le-a răsfățat, iar eu eram cea care trebuia să le disciplineze”, povestea Lyudmila într-un articol publicat pe site-ul gurvernului rus.

Maria a studiat biologia și a urmat Facultatea de Medicină de la Moscova, iar Katerina și-a luat diploma în Studii Asiatice. Ambele au mers la facultate sub identități false, scrie publicația Business Insider.

Maria (36 de ani) este cercetător medical, locuiește la Moscova și este căsătorită cu un olandez, Jorrit Faassen. Cei doi au un copil, potrivit declarațiilor făcute de Vladimir Putin într-o discuție cu regizorul Oliver Stone, în 2017. Întrebat de regizor dacă se joacă cu nepotul lui, Putin a raspuns: ”Foarte rar, din păcate.”

Katerina a dus un stil de viață extravagant și ar fi strâns o avere. Aceasta este dansatoare acorbatică și deține o funcție de conducere la Universitatea de Stat din Moscova, unde manageriază un incubator de startup-uri, în valoare de 1,7 miliarde de dolari.

Katerina s-a căsătorit în 2013 cu miliardarul rus Kirill Shamalov, de care a divorțat în 2018. Puține informații sunt disponibile despre cele două fiice ale lui Putin, iar cea de-a doua lui născuta e cunsocută sub variații ale numelui ei: ”Katerina”, “Katya”, “Yekaterina” și cu numele de familie “Putina,” “Tikhonova” sau “Shamalov.”

Potrivit zvonurilor, Vladimir Putin ar mai avea o a treia fiică, nelegitimă, provenită din relația sa cu fosta gimnastă rusă Alina Kabaeva. Putin n-a recunoscut niciodată nici relația, nici copilul. Acesta a încercat întotdeauna să -și țină urmașii departe de atenția publicului și a presei, dar și de politică, pentru ca fetele să aibă ”vieți normale”.

În ciuda acestui lucru, Katerina a apărut la televiziunea rusă în 2018, ca biotehnolog expert, dar apariția ei n-a fost legată de numele tatălui ei.

În iunie 2021, Katerina a avut o intervenție la conferința derulată în Rusia, echivalentul întâlnirii de la Davos, dar nimeni nu i s-a adresat în calitate de fiică a lui Putin, de frica represaliilor de la Kremlin. Aceasta a fost prezentată ca Director adjunct al Institutului de Cercetare Matematică în sisteme complexe de la Universitatea din Moscova.

Foto: Instagram

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…