A List Magazine ∙ February 6, 2022 ∙ 4 min read

Situat pe mălul mării Egee, în apropierea insulei grecești Kos, Bodrum este destinația perfectă pentru cei care își doresc o vacanță de neuitat. De la culoarea mării, la panorama munților, la hotelurile de lux până la viața de noapte și ospitalitatea locului, această zonă a Turciei merită toată atenția noastră, căci nu i se spune degeaba Saint Tropezul turcilor.

Cum ajungi?

Fie cu avionul, în doar 1h40, pe cursele directe sau în 6-8 ore pe zborurile de linie. Cel mai simplu este să alegi o cursă charter și să-ți planifici vacanța cât mai repede.

Pentru cei cu frică de zvor, există întotdeauna varianta cu mașina. Aflându-se la o distanță de 1.200 km de București, traseul poate fi parcurs fără probleme cu o singură pauză de o noapte (recomandabil, la Istanbul). Taxa de feribot costă în jur de 90 de euro de mașină.

Cazare

În Bodrum poți găsi cele mai bune oportunități de cazare. Hotelurile de 5 stele te vor ademeni întotdeauna să le alegi, predominând luxul și extravaganța, astfel că te poți simți fantastic, în timpul vacanței de vară.

Bodrum se află pe traseul călătorilor internaționali de lux încă din anii 1970, majoritatea ajungând pe coastă cu yacht-ul privat. Zona este recunoscută nu doar pentru porturile principale, ci și pentru cele de mai micuțe, de lux, de unde se pot închiria bărci pentru a petrece o zi în mijlocul Mării Egee.

Unde să te distrezi

Cunoscut drept locul de joacă al turcilor bogați, Yalikavak Marina este o zonă de shopping și restaurante situată chiar pe malul mării. Aici te poți bucura atât de magazine cunoscute, cât și de designeri locali. Poți alege să mănânci la faimosul restaurant Nusr-Et (steak-uri), la terasa Orfez (pentru iubitorii de pește și fructe de mare), sau la Novikov Bodrum (un local cu mâncare fusion).

Bodrum Bar Street este locul unde începe distracția, căci nu degeaba  Culoarul cluburilor din Bodrum oferă o gamă largă de opțiuni pentru seri de neuitat, de la cocktail bar-uri și cluburi la Catamaran Disco, un vapor cu podea de sticlă în care poți vedea adâncurile mării în timp ce dansezi! Nu rata nici Club Catamaran, Marina Yacht Club sau Moonlight.

Mai poți alege călătorii cu vaporul, poți face scufundări, poți înota în apele limpezi și te vei bucura de niște zile însorite aici.

Iar dacă vrei și un pic de cultură, poți vizita Mausoleul din Halikarnas, distrus în anul 1494 de un cutremur, dar ale cărui ruine se păstrează încă la fel de bine, fiind o dovadă vie a tot ceea ce a fost odată. De asemenea, poți vizita Castelul Sf Petru, construit la intrarea în golf de cavalerii din Rhodos, muzeul de Arheologie, dar și Amfiteatrul din Bodrum, amprenta perioadei romane. Enjoy!

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…