A List Magazine ∙ September 15, 2021 ∙ 2 min read

Americanii spun că zâmbetul este cartea de vizită a omului de succes. Se pare că au convins întreaga omenire de acest lucru și dorința de a avea un zâmbet frumos a devenit o normalitate. Astăzi, cele mai grave probleme ale danturii sunt tot mai ușor de prevenit, datorită progreselor științifice din domeniul stomatologiei.

“Zâmbetul frumos este într-adevăr un rezultat sigur, datorită stomatologiei digitale. Pacientul, chiar dacă are probleme severe de sănătate dentară, acestea se pot soluționa prin tehnici avansate precum One day Implant sau implant dentar digital personalizat pentru cei care au nevoie de înlocuirea unui dinte lipsă, însă nu sunt singurele soluții. După ce sănătatea dentară a pacientului este asigurată, construim rezultatul estetic. “ explică Dr. Simona Boberis.

“Într-adevăr, poți pierde totul înainte de a începe tratamentul de estetică. Pacienții trebuie să aibă informația corectă încă de la început și să știe la ce risc se expun, dacă nu sunt respectate principiile de bază ale tratamentului. Doar o dantură sănătoasă poate beneficia de tratamente de estetică”, spune specialistul.

“Sigur că există mirajul zâmbetului atrăgător și că, de cele mai multe ori, în tratamentele stomatologice de estetică pacienții nu au răbdare și se grăbesc spre rezultat. Este o mare capcană. Era digitală ne oferă timp redus de tratament, dar trebuie să respectăm etapele și strategia de tratament pentru rezultate pe termen foarte lung”, adaugă Dr. Boberis.

De asemenea, banala vizită la stomatolog reprezintă primul pas pentru sănătatea dinților. Atât de des neglijată, lăsată pe ultima sută de metri, vizita la stomatolog este o cale sigură de a cheltui bani puțini la stomatolog, de a păstra rezultatele și de a înțelege cum să ai grijă de dantura ta. Fiecare pacient are anumite specificități care îi asigură sănătatea și frumusețea dinților. Grija pentru dinti nu este un alint. Este o necesitate.

 

Alimente care contribuie la întărirea dinților

Verdețurile precum broccoli, spanac, salata verde sau țelina – toate sunt bogate în vitamina K – o vitamină liposolubilă care contribuie la formarea țesutului osos, vitamina C și calciu.

Lactatele – o importantă sursă de calciu și fosfor. Pe lângă faptul că ajută la remineralizarea smalțului, ele stimulează secreția de salivă, menținând astfel un pH optim în cavitatea bucala.

Ouă, pește (somon, ton, sardine, hering, uleiul din ficat de cod) și ciuperci- toate sunt bogate în Vitamina D, care contribuie și ea la formarea smalțului.

Morcovii sși merele – ajută la curățarea dintilor, deci consumul de mere, pere, morcovi sau alte fructe tari îndepărtează bacteriile de pe smaltul dinților, și ele responsabile pentru formarea cariilor.

 

 

Related Posts

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…

Cele mai importante momente din istoria Jocurilor Olimpice

Când și cum au apărut Jocurile Olimpice, care au fost cele mai importante momente ale istoriei? În așteptarea…

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Bortan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…