A List Magazine ∙ August 4, 2021 ∙ 3 min read

Cei mai mulți dintre noi am simțit măcar o dată emoții și nesiguranță atunci când suntem contactați de un potențial angajator pentru a programa un interviu la job-ul dorit.

După ce starea de entuziasm din primele minute trece, încep să apară diferite probleme legate de cum va decurge interviul de angajare și, de cele mai multe ori, începem să ne facem diferite scenarii.

  • Oare mă vor plăcea?
  • Vor fi întrebări neașteptate?
  • Voi putea stăpâni emoțiile?

Iată câteva sfaturi pe care specialiștii BUN ÎN CARIERĂ le oferă tinerilor:

  1. Asigură-te că știi unde trebuie să ajungi și ora exactă! Este indicat să faci un drum de recunoaștere înainte cu o zi pentru a te asigura că aloci suficient timp pentru a ajunge la ora stabilită împreună cu angajatorul.
  2. Documentarea este un aspect extrem de important! Asigură-te că știi foarte bine detaliile legate de compania la care îți dorești să te angajezi. Te poți documenta în legătură cu proiectele acesteia sau poți discuta fie cu un alt angajat, fie cu alte persoane care au intrat în contact cu firma respectivă.
  3. Poartă o ținută adecvată! Astfel poți pune în evidență atât respectul față de propria persoană, cât și față de angajator și companie. Nu poți da greși niciodată cu o ținută simplă și decentă. Este important să rămâi echilibrat, deoarece, la polul opus, o ținută prea rigidă poate fi de multe ori prea mult. Ține cont de profilul firmei la care mergi pentru interviu.
  4. Fii natural! Evită să ajungi la un interviu și să începi să vorbești despre calitățile tale într-un mod superior. Acesta poate părea, de multe ori, arogant și nu aduce niciun beneficiu. Folosește răspunsuri scurte, concise, vorbește despre realizări, despre ceea ce te motivează, locuri de muncă anterioare, experiența pe care acestea ți-au oferit-o, studii etc.
  5. Argumentează de ce compania are nevoie de tine! Este foarte important pentru angajator să înțeleagă ce avantaje îi poți aduce în organizație și de ce profilul tău ar fi mai potrivit decât al altora pentru postul dorit. Așadar, vorbește despre punctele tale forte, despre cum le-ai dobândit și despre cât de relaxat poți face față postului propus.
  6. Pregătește-te pentru anumite teste, încearcă să le faci față într-un mod relaxat și nu te bloca! Există interviuri la care poți fi pus într-o situație pe care va fi necesar să o rezolvi cât mai eficient cu putință.
  7. Fii pregătit cu setul tău de întrebări. Un set bun de întrebări te poate poziționa într-o lumină favorabilă, astfel arătându-ți interesul față de companie. Acestea se pot referi la postul vacant pentru care ai aplicat, la detalii legate de companie sau alte aspecte care te intereseaza. Ar fi indicat să nu discuții legate de salariu.

Orice interviu de angajare este o provocare si poate fi primul pas spre o cariera de succes. Mergi cu încredere în propriile forțe și gândește pozitiv!

Platforma Bun în Carieră pune la dispoziție teste vocaționale, ședințe de consiliere și mentorat din dorința de a îi ajuta pe tineri să își crească încrederea în propriile forțe, să înțeleagă că pot realiza orice își doresc cu adevărat și că meseria mult visată a fost creată pentru ei.

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…