A List Magazine ∙ October 6, 2020 ∙ 2 min read

Vitamina E este un ingredient folosit de dermatologi de peste 50 de ani în produsele de îngrijire a pielii și are un rol extrem de important pentru ten mai ales.

Vitamina E este un compus solubil în grăsime și se găsește în anumite alimente (ulei de floarea soarelui, migdale, alune de pădure, arahide, semințe de pin, carne de gâscă, avocado, somon, păstrăv, ardei gras roșu, mango, kiwi etc), dar este produsă în mod natural și de piele. În produsele cosmetice de îngrijire, vitamina E este întâlnită cel mai des drept alfa tocoferol.

Are un rol important antioxidant. Vitamina E protejează celulele pielii de acțiunea radicalilor liberi, acțiuni care apar atunci când pielea este expusă la razele UV sau la soare.

Radicalii liberi sunt direct răspunzători de stresul oxidativ, iar dacă pielea depune mult efort pentru a combate efectele acestuia, atunci se văd mult mai repede semnele îmbătrânirii. Dacă se aplică vitamina E pe piele, antioxidanții din compoziția ei îi permit să se refacă de una singură.

Vitamina E este recomandată și în tratarea cicatricilor, deoarece contribuie la producerea și la dezvoltarea țesutului conjunctiv. Totuși, pentru a-și dovedi eficiența în acest caz, este recomandat tratamentul extern, prin suplimente cu vitamina E și nu aplicarea ei externă.

Suplimentele de vitamina E reduc căderea parului și ajutăla regenerarea acestuia, datorită proprietăților antioxidante.

Vitamina E și vitamina C fac echipă bună împreună. Acestea formează o barieră impenetrabilă în fața radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Vitamina E nu face decât să amplifice efectele vitaminei C.

Alimente bogate în vitamina E:

Uleiul de rapiță

Uleiurile precum cele de rapiță, floarea soarelui, șofranas și uleiul de germeni de grâu sunt foarte bogate în vitamina E. Vitamina E face parte din grupa antioxidanților și este responsabilă cu neutralizarea radicalilor liberi, cei care pot afecta celulele și ADN-ul din organism.

Somonul

Somonul împreună cu alți pești de mare se află în linia întâi datorită conținutului mare de acizi grași Omega-3. De asemenea, somonul este și un bun furnizor de vitamine: el este bogat în vitamina B6 și vitamina B12.

Arahidele

Arahidele pot fi adevărate bombe calorice, dar sunt recomandate din când în când. Acestea sunt deosebit de bogate în acizi pantotenici, acid folic sau niacina. Pe lângă arahide mai puteți consuma din când în când și migdale, și ele bogate în vitamina E.

Carnea de vită

Carnea de vită conține multe vitamine din grupa B, în special B12, dar și vitamina E. În 100 de grame de carne de vită se găsesc aproape cinci micrograme de vitamina B12 – acoperind astfel necesarul zilnic pentru organism.

 

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…