Este un desert ușor de preparat, iar murele sunt minunate. Puteți încerca această rețetă în weekend. Nu puteți da greș.
Am avut nevoie de:
700 g de mure
2 linguri de amidon
Sucul de la 2 limete
60 g de zahăr brun muscovado
2-3 linguri de zahăr brun pt. mure
50 g de unt cu 80% grăsime
10 g unt pentru uns tăvile
100 g de făină
100 g de nuci tocate grosier
frunze de mentă (cate vreți).
Mod de preparare
Din aceste cantităti am făcut două tăvi de crumble. Numai bune pentru toată familia astăzi, și un pic de mic dejun pentru mâine. Am amestecat murele cu amidonul, sucul de lime, menta și 2-3 linguri de zahăr. Le-am dat deoparte cam 20 de minute.
Apoi am amestecat făina cu untul, până am obținut o textură nisipoasă. Am făcut operațiunea asta cu mâna, untul fiind rece. Le puteți arunca într-un robot, dacă vreți. Apoi am adăugat zahărul și nucile.cAm uns vasele cu unt și am așezat strat un gros de mure, cu tot cu sucul lăsat. Peste acestea am așezat aluatul nisipos, acoperind de tot fructele. Am copt cele două tăvi de crumble în cuptorul preîncălzit la 190 de grade.
Prăjitura este gata când se rumenește aluatul. Cam 40 de minute a durat la mine. Vă veți da seama și după mirosul irezistibil din casă. Când e gata, vă mai trebuie o lingură. Una mare chiar, să cuprindeți și mure suculente și nuci crocante cu aluat. Sursa aici!
Este un desert ușor de preparat, iar murele sunt minunate. Puteți încerca această rețetă în weekend. Nu puteți da greș.
Am avut nevoie de:
700 g de mure
2 linguri de amidon
Sucul de la 2 limete
60 g de zahăr brun muscovado
2-3 linguri de zahăr brun pt. mure
50 g de unt cu 80% grăsime
10 g unt pentru uns tăvile
100 g de făină
100 g de nuci tocate grosier
frunze de mentă (cate vreți).
Mod de preparare
Din aceste cantităti am făcut două tăvi de crumble. Numai bune pentru toată familia astăzi, și un pic de mic dejun pentru mâine. Am amestecat murele cu amidonul, sucul de lime, menta și 2-3 linguri de zahăr. Le-am dat deoparte cam 20 de minute.
Apoi am amestecat făina cu untul, până am obținut o textură nisipoasă. Am făcut operațiunea asta cu mâna, untul fiind rece. Le puteți arunca într-un robot, dacă vreți. Apoi am adăugat zahărul și nucile.cAm uns vasele cu unt și am așezat strat un gros de mure, cu tot cu sucul lăsat. Peste acestea am așezat aluatul nisipos, acoperind de tot fructele. Am copt cele două tăvi de crumble în cuptorul preîncălzit la 190 de grade.
Prăjitura este gata când se rumenește aluatul. Cam 40 de minute a durat la mine. Vă veți da seama și după mirosul irezistibil din casă. Când e gata, vă mai trebuie o lingură. Una mare chiar, să cuprindeți și mure suculente și nuci crocante cu aluat. Sursa aici!