7 trucuri ca să scapi de pofta de dulce și de fast food

Consumul de dulciuri și de alimente nesănătoase, cum sunt cele de tip fast food, este dăunător atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă. Stresul cotidian și programul dezorganizat ne poate împinge să consumăm aceste alimente compulsiv, în detrimentul celor sănătoase. Este necesar să fim conștienți de acest tip de comportament și să facem ordine în rutina de zi cu zi. Există însă și câteva trucuri eficiente care ne ajută să nu ne năpustim zi de zi asupra acestor delicii nesănătoase.

Irina Alionte (BodyShape) ne oferă 7 sfaturi ca să scăpăm de aceste pofte nesănătoase.

“Alimentele dulci și cele bogate în carbohidrați stimulează producția unor substanțe în organism precum  serotonina, dopamina și alte endorfine, iar creierul ni le va cere apoi în mod repetat. E nevoie să fim conștienți și să scăpăm de acest obicei, chiar apelând, la început, la următoarele trucuri:

  1. Bea apă. Corpul poate interpreta greșit semnalele creierului, iar ceea ce se simte ca o poftă de mâncare poate fi un semn de sete. Bea un pahar și așteaptă câteva minute. Daca pofta dispare, corpul tău avea nevoie doar să se hidrateze.
  2. Fă mișcare. Plimbările rapide, de 15 minute, sau un antrenament rapid la sală, pot reduce poftele de ciocolată, spre exemplu.
  3. Fă diferența dintre poftă și foame. Începe cu testul fructului. Întreabă-te dacă ai mânca un fruct. Dacă da, atunci e posibil să îți fie foame. Dacă nu, atunci poate fi doar poftă pentru ceva dulce sau nesănătos. Apoi, gândește-te dacă merită să dai iama în snack-uri sau dulciuri și cum vei putea regreta după aceea. Devenind conștient de repercursiuni, te poți educa să nu iei decizii imediate.
  4. Redu stresul. Facturii de stres te pot determina să consumi alimente zaharoase și bogate în calorii. Fă pauze la muncă, respiră profund, fă meditație, yoga, alocă timp pentru ceea ce te pasionează.
  5. Nu te înfometa! Vei avea șanse mai mari să cazi în ispită. Mai bine îți faci un plan alimentar sănătos și respecți orele de masă.
  6. Consumă mai multe proteine. Ele reduc poftele alimentare mai ales consumate la micul dejun.
  7. O zi pe săptămână de răsfăț. E indicat să nu ignori complet poftele, dar să le poți satisface în cantitate mică, o dată pe săptămână, ca o recompensă pentru efortul din zilele precedente.

Per ansamblu, însă, este indicat să respecți un pr

Categorii Lifestyle