6 seriale pentru un maraton de Halloween acasă

Dacă tot sunt foarte ciudate vremurile pe care le trăim, măcar să profităm de orice ocazie să sărbătorim! Și cum Halloweenul este la doi pași, am zis că-i un moment numai bun pentru o selecție de seriale în ton cu evenimentul. Unele mai horror, altele mai soft, avem titluri pentru toate gusturile! 

Mai lipsește doar plăcinta de dovleac și… suntem gata!

The Haunting of Hill House

Unul dintre hiturile Netflix de anul trecut, Haunting of Hill House este povestea unei familii destrămate și a ororilor prin care aceasta a trecut în casa în care au locuit o bună bucată de vreme. După 26 de ani, în urma unei tragedii, cei cinci frați Crain, acum adulți, sunt nevoiți să revină în locul în care au crescut și să se confrunte cu fantomele unui trecut traumatizant. Seria este o complexă dramă de familie, care ia forma unei povești terifiante și care este regizată și produsă de Mike Flanagan, mintea din spatele unor producții precum Hush, Oculus, Gerald’s Game.

The Haunting of Bly Manor

Tot din categoria supernatural horror și tot produs de Mike Flanagan pentru Netflix este și The Haunting of Bly Manor, recent lansat pe platformă. De această dată, în prim-plan se află Danielle “Dani” Clayton (Victoria Pendretti), o tânără care se angajează la conacul Bly, ca bonă pentru doi copii orfani, rămași în grija unchiului lor. Odată ce ajunge aici, ea își dă seama că lucrurile nu sunt în regulă și că, în casa uriașă, sentimentul groazei se simte la fiecare pas. 

Glitch

Acțiunea din Glitch este plasată într-un orășel australian fictiv, Yoorana, unde un polițist, James Hayes (Patrick Brammall), este chemat la cimitir, în miez de noapte, după ce șapte localnici învie din morți și sunt într-o formă fizică excelentă, însă nu își amintesc absolut nimic despre identitatea lor și ce li s-a întâmplat. Acesta încearcă să ascundă cazul de colegii lui și de restul cetățenilor, însă misterele și secretele, precum și legăturile ascunse dintre cei reînviați pregătesc terenul pentru un dezastru de proporții. Serialul este disponibil pe Netflix. 

Lovecraft Country

O dramă fantasy care explorează, printre altele, și tema rasismului, Lovecraft Country îl urmărește pe Atticus Freeman (Jonathan Majors), un veteran de culoare, care pleacă într-o călătorie de-a lungul Americii anilor ‘50 alături de prietena lui din copilărie, Letitia (Jurnee Smollett), și de unchiul său George (Courtney B. Vance). El își caută tatăl (Michael Kenneth Williams) dispărut într-o țară și o perioadă dominate de legile Jim Crow, dar ajunge prins într-o luptă pentru supraviețuire și pentru a învinge terorile rasiste din America albă, într-un univers în care monștrii, magia și miturile ies tot mai des la lumină. Serialul este disponibil pe HBO GO.

Fear the Walking Dead

Spin-off al serialului The Walking Dead, Fear the Walking Dead este un horror post-apocaliptic, care explorează lupta pentru supraviețuire a unei familii nevoite să trăiască în mijlocul unui dezastru, în plină invazie de zombies. Nimeni nu înțelege ce se întâmplă, nimeni nu știe dacă estevorba despre un virus sau nu, însă un singur lucru e cert: omenirea trebuie să învețe să se adapteze cât se poate de repede. Serialul este disponibil pe Amazon Prime.

The Third Day

O miniserie încărcată de mister și suspans, cu Jude Law și Naomie Harris în rolurile principale, The Third Day are două părți: vara și iarna. Spusă pe parcursul a trei episoade, povestea din prima parte, „Vara”, îl urmărește pe Jude Law în rolul lui Sam, un bărbat atras de o insulă bizară de pe coasta britanică, unde întâlnește un grup de localnici hotărâți să-și apere casa și tradițiile cu orice preț. Povestea din a doua parte, „Iarna”, se petrece pe parcursul a trei episoade, iar Naomie Harris o interpretează pe Helen, o intrusă ambițioasă, care vine pe insulă în căutarea unor răspunsuri, însă sosirea ei nu face decât să precipite un conflict care îi va hotărî viitorul. 

Chilling Adventures of Sabrina 

Un serial mai soft, dar numai bun de văzut (sau revăzut) în prag de Halloween, Chilling Adventures of Sabrina urmărește povestea Sabrinei Spellman (Kiernan Shipka), o adolescentă care încearcă să își înțeleagă natura duală – jumătate-om, jumătate-vrăjitoare – în timp ce încearcă să le reziste forțelor malefice care vor să o atragă de partea întunericului, să își mulțumească familia, dar și să se bucure de anii de liceu și de emoțiile primei iubiri. Serialul este disponibil pe Netflix. 

Foto: Netflix