5 alimente pe care le consumă oamenii fericiți

Cu toții avem momente mai bune sau mai puțin bune, însă nutriționiștii spun că fericirea este acum la îndemâna noastră. Este foarte posibil să vă ridicați moralul cu alimentele corecte, trebuie doar să știți ce să puneți în coșul de cumpărături.

Iată 5 alimente care ne ajută să scăpăm de stress și oboseală și care ajută la buna funcționare a sistemului nervos:

Afine

Considerate superalimente, afinele, aceste delicii mici și dulci, sunt perfecte pentru alungarea stresului. Bogate în vitamine, fitonutrienți (nutrienți vegetali) și o varietate de antioxidanți ce reduc stresul, afinele sunt gustarea perfectă în fiecare zi.

Bananele 

Pline de energie, vitamina B6, triptofan, fier, magneziu și potasiu, bogate în fibre, bananele reglează zahărul din sânge. Se pare că o banană consumată între micul dejun și prânz furnizeaza corpului suficient magneziu (care reduce stresul) pentru întreaga zi!

Cacao crud

Ciocolata amăruie ne face să ne simțim bine, iar acest lucru se datoreaza beneficiilor din cacao – ingredientul crud care dă unei ciocolate bune gustul și culoarea. Ea conține feniletilamina (aceeași substanță chimică eliberată de creier atunci când ne îndrăgostim), ceea ce duce la eliberarea de endorfine.

Nucile 

Puterea nucilor este inestimabilă. Nucile caju și-au dovedit eficiența pentru menținerea unei bune-dispoziții, echivalând cu efectul terapeutic al unei doze de Prozac. Una dintre sursele naturale cele mai bogate de triptofan, câteva porții de caju pe zi țin depresia departe.

Semințele de IN

Sunt o sursă concentrată de acizi grași esențiali cu omega-3 (favoritele creierului pentru menținerea sănătății acestuia), o condiție esențială pentru buna dispoziție. Bogate în Omega 3, semințele de in au o contribuție esențială pentru starea de fericire a fiecăruia dintre noi. Datorită acizilor grași omega-3 care reduc inflamațiile din corp (una din cauzele majore ale afecțiunilor dispoziției), acizii grași esențiali din semințele de in îmbunătățesc funcția creierului. În mod ideal, două linguri de semințe de in ar trebui consumat în fiecare zi pentru a profita de toate beneficiile acestuia.

Categorii Lifestyle