3 lecții pe care le-am învățat despre super-alimente

elemis cream

În ultimii ani s-a vorbit mult despre superfoods. Au fost în trend kale, goji, chia, avocado, ceai verde. Cât de mult te pot ajuta aceste super-alimente? Cât de important este să folosești produse cosmetice care le includ într-un mod natural?

Cu siguranță că secretul unui ten superb și al unei stări de spirit cât mai pozitive nu stă doar într-o alimentație care să includă superfoods, ci și într-un stil de viață sănătos (care să echilibreze mintea și corpul deopotrivă), dar și în ingredientele care intră în compoziția unor produse destinate pielii. Și asta am văzut, practic, în beauty retreatul-ul organizat de către ELEMIS, împreună cu Juiceit, la lansarea noii game de cosmetice Superfoods. #feedyourskin

Ce-am învățat eu din ziua mea petrecută la Beauty Retreat? În primul rând, că e important să fii echilibrat și împăcat cu tine. Și că, indiferent de situație, trebuie să începi o săptămână cu stare zen. Așa că, după o oră de yoga în studioul Attitude Pilates, eu una am și uitat de vremea… noroioasă de afară, de umbrela uitată dimineață într-o cafenea, de cele câteva telefoane care anunțau încurcături la shootingul pentru ediția de vară A List Magazine…

Apoi, am învățat cât de important este să ai parte de un mic dejun sănătos. Știu că mie n-o să-mi iasă niciodată la fel de bine budinca de chia cu kiwi sau ciocolata raw cu rodie, asta ca să nu mai vorbim despre sucurile proaspete cu portocală, pară, spanac, pătrunjel și mentă (absolut delicioase!) preparate de Juiceit. Dar cel puțin mi-am propus să pun cartofii prăjiți și ciocolata pe lista neagră. Și să îmi fac rezerve serioase de spanac, avocado și chia pentru următaorele mese de dimineață. Vă țin la curent!

În al treilea rând, extrem de important, am învățat că pot să profit de „hrănirea” pielii mele în același mod în care obțin tot ce am nevoie de la alimentele superfood, cu ajutorul unei game de produse cosmetice create special pentru sănătatea pielii. Ce spuneți de avocado, ceai matcha, goji, nuci de macadamia, semințe de in sau mac,cu toate beneficiile lor, în creme care hrănesc și hidratează tenul? „Această gamă împletește armonios rezultatele dovedite științific și expertiza din spatele fiecărei formule ELEMIS. Rezultatul? O strălucire exterioară proaspătă a pielii, pe care pur și simplu nu o puteți simula. Esențiale pentru aceste formule pline de energie sunt Supergreen și Supergrain Complexes, bogate în antioxidanți, acizi grași bogați în omega, vitamine și minerale, care hrănesc intens pielea. Creată în mod special pentru bunăstarea și pentru satisfacerea preocupării de a fi sănătos, gama de îngrijire a pielii ELEMIS Superfood se potrivește perfect cu un stil de viață echilibrat”, a declarat Laura Petrean, Director Vânzări ELEMIS.

Ce include gama ELEMIS Superfoods? Un Superfood Facial Oil, un amestec concentrat de supernutrienți activi hrănitori și hidratanți, pe bază de plante, care pătrund în profunzimea pielii hrănind-o cu antioxidanți și acizi grași esențiali, pentru o strălucire radiantă și sănătoasă (printre ingrediente super-alimente regăsim semințele de mac și in, broccoli și nuci de Macadamia). Apoi, vorbim despre Superfood Facial Wash, un gel demachiant care revitalizează și reîmprospătează datorită amestecului bogat în nutrienți al Supergreens și Pre-Bioticului activ (cu avocado, semințe de dovleac, urzică și nap), despre Superfood Day Cream, care ajută la echilibrarea și hidratarea pielii, datorită uleiurilor bogate în antioxidanți și vitaminelor din Supergreens (conține extrac de ghimbir, ceai matcha, goji, catravete), dar și despre Superfood Night Cream, cu o formulă hrănitoare din supergrains (orz, quinoa, tărâțe de orez, semințe negre).

Concluzia? Nu știu ce-aveți voi de gând să faceți, însă eu una sunt hotărâtă: în weekend plănuiesc să-mi fac provizii serioase de super-alimente, să mă programez din timp la orele de yoga de săptămâna viitoare. Și, da, să #feedmyskin cu uleiul ELEMIS.

* Detalii despre tratamentele și produsele ELEMIS găsiți pe www.adda-shop.ro și în magazinul ELEMIS din Calea 13 Septembrie 206D.